Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 176 (5383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Câmpeanu, către persoane cu dizabilităţi: Veţi mai avea mult de pedalat pentru normalitate

Joi, 1 August 2013 (14:07:58)

Doi biciclişti, între care unul nevăzător, au străbătut 42 de oraşe din România, pentru a promova normalitatea ca atitudine faţă de dizabilitate şi i-au promis, joi, ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, că nu se vor opri aici, demnitarul replicând că mai au încă mult de pedalat pentru normalitate.

Cei doi biciclişti - Florin Georgescu, persoană cu un deficit senzorial, absolvent al Facutăţii de Psihopedagogie din Bucureşti şi doctor în psihologie, şi Butu Arnold Csaba, persoană nevăzătoare care a participat la Jocurile Paralimpice de la Beijing - au pedalat pe biciclete, în tandem, prin 21 de judeţe, în cadrul campaniei "Dărâmăm ziduri pentru a construi punţi", al cărei scop a fost promovarea normalităţii ca atitudine faţă de dizabilitate.

Ei au ajuns, joi, în Bucureşti, unde au dărâmat un zid simbolic al dizabilităţii, în prezenţa ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu.

Cei doi biciclişti i-au transmis demnitarului că persoanele cu dizabilităţi întâmpină încă probleme majore şi că demersurile lor, pentru sensibilizare în scopul schimbării atitudinii sociale privind persoanele cu dizabilităţi, în special în ceea ce priveşte potenţialul de ocupare, vor fi continuate.

"E bine că nu vă opriţi aici, dar mai aveţi mult de pedalat", le-a transmis Mariana Câmpeanu.

Demnitarul a explicat că este nevoie de schimbarea mentalităţilor pentru ca abilităţile persoanelor din această categorie să fie recunoscute şi valorificate, iar acest lucru durează.

"Dacă o o persoană cu dizabilităţi se mulţumeşte doar să primesască o indemnizaţie mai mare, o persoană care să-l însoţească, medicamente gratuite sau alte facilităţi şi nu doreşte să se integreze singură, atunci va fi greu ca noi, în mod forţat, să facem acest lucru. De aceea spuneam că va fi greu. Munca e comună", a mai spus ministrul.

Campania s-a desfăşurat în cadrul proiectului "Servicii sociale integrate şi formare vocaţională pentru persoane cu dizabilităţi", finanţat prin Fondul Social European.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Câmpeanu, către persoane cu dizabilităţi: Veţi mai avea mult de pedalat pentru normalitate.
 Vizualizări articol: 665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Câmpeanu, către persoane cu dizabilităţi: Veţi mai avea mult de pedalat pentru normalitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei