Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 176 (5383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ambasadorul Belgiei, interesat de "problema steagurilor" la o întâlnire cu prefectul de Covasna

Joi, 1 August 2013 (16:07:41)

Ambasadorul Belgiei la Bucureşti, Philippe Beke, s-a interesat, joi, la o întâlnire cu prefectul de Covasna, Dumitru Marinescu, de "problema steagurilor" şi de modalitatea de soluţionare a acesteia, făcând referire la steagurile secuieşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prefectul judeţului Covasna, Dumitru Marinescu, a primit, joi, vizita ambasadorului Belgiei la Bucureşti, Philippe Beke.

"Excelenţa Sa a fost interesat de relaţia Instituţiei Prefectului cu primăriile din judeţ, dar şi de problema steagurilor, exprimându-şi interesul faţă de modalitatea de soluţionare a acesteia", se precizează într-un comunicat transmis, joi, de Prefectura Covasna.

Potrivit documentului, prefectul de Covasna a precizat că relaţia de colaborare interinstituţională cu primăriile este una "bună", iar faptul că prin prisma atribuţiilor instituţia pe care o reprezintă atacă în instanţă toate hotărârile nelegale nu trebuie să ducă şi nu duce la degradarea acestei relaţii.

"În ceea ce priveşte problema steagurilor, domnul prefect a menţionat că aceasta are o rezolvare legală, şi nu politică, prin adoptarea unui act normativ care să reglementeze steagurile unităţilor administrativ-teritoriale. A precizat că, deocamdată, nu există în legislaţia românească steag sau fanion al unităţii administrativ teritoriale, singurul simbol care poate fi aprobat de autorităţile locale fiind cel legat de stemă. De asemenea, a subliniat că legea permite, iar minorităţile naţionale îşi folosesc simbolurile naţionale în mod liber, cu prilejul manifestărilor specifice acestora", se precizează în comunicatul citat.

În încheierea vizitei, ambasadorul Belgiei la Bucureşti a precizat că este deschis colaborărilor cu judeţul Covasna, atât din perspectiva economică şi comercială, cât şi culturală.

Prefectul de Covasna, Dumitru Marinescu, a dat în judecată până în prezent cinci primării din judeţ pentru arborarea steagului secuiesc pe sediul instituţiilor, alte cinci conformându-se somaţiei Prefecurii şi îndepărtând steagul.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor (UDMR), declara, în 20 iunie, că, potrivit sentinţei postate pe site-ul Curţii de Apel Braşov, instanţa a admis recursul declarat de fostul prefect al judeţului Covasna, Codrin Munteanu, împotriva sentinţei civile pronunţată de Tribunalul Covasna şi, în consecinţă, a dispus anularea parţială a hotărârii CJ Covasna din 2008, respectiv a articolului prin care s-a aprobat steagul şi fanionul judeţului.

Decizia Curţii de Apel Braşov este irevocabilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorul Belgiei, interesat de "problema steagurilor" la o întâlnire cu prefectul de Covasna.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambasadorul Belgiei, interesat de "problema steagurilor" la o întâlnire cu prefectul de Covasna0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei