Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 168 (5375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Persoanele suspectate de înşelăciuni prin metoda "accidentul" cereau între 2.000 şi 25.000 de lei

Marţi, 23 Iulie 2013 (16:30:01)

Persoanele suspectate de înşelăciuni prin metoda "accidentul", unele dintre acestea condamnate pe viaţă pentru omor deosebit de grav, cereau de la cei pe care îi sunau între 2.000 şi 25.000 de lei, spunând că banii vor ajunge la victimele rănite de rudele acestora, pentru a nu depune plângeri penale

Poliţiştii au făcut, marţi, 14 percheziţii în penitenciarele Galaţi, Iaşi, Craiova, Tulcea, Mărgineni-Giurgiu şi la 42 de adrese din Bucureşti şi 11 judeţe, la persoane suspectate de înşelăciuni telefonice prin metoda "accidentul".

Percheziţiile au fost făcute în şapte dosare penale în care sunt învinuite mai multe persoane încarcerate, unele dintre acestea fiind condamnate la detenţie pe viaţă pentru omor deosebit de grav, se arată într-un comunicat de presă comun al Parchetului Tribunalului Bucureşti şi Poliţiei Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, deţinuţii contactau telefonic la întâmplare persoane pe care le induceau în eroare, recomandându-se a fi avocaţi, organe judiciare sau rude apropiate ale victimelor. Aceştia le spuneau că un membru al familiei a fost implicat într-un accident rutier soldat cu vătămarea corporală gravă a unei persoane şi le cereau bani pentru a le da "victimelor accidentelor cu titlu de despăgubire şi pentru a nu depune plângere penală".

Sumele cerute urmau să fie trimise prin intermediul instituţiilor bancare sau de transfer de numerar către complicii învinuiţilor, persoane aflate în stare de libertate, care ridicau ulterior banii depuşi de către victime.

"În alte situaţii, învinuiţii le-au determinat pe victime să achiziţioneze coduri de reîncărcare pentru cartele de telefonie mobilă, fiind astfel reîncărcate cartelele folosite de învinuiţi", se mai arată în comunicatul citat.

În această modalitate, 14 învinuiţi privaţi de libertate au înşelat 78 de persoane, de la care au cerut sume cuprinse între 2.000 şi 25.000 de lei, au precizat procurorii.

Anchetatorii au găsit 30 de telefoane mobile şi mai multe cartele telefonice la percheziţiiile care au fost făcute marţi în cele cinci penitenciare.

Percheziţiile din cele cinci unităţi de detenţie au vizat 14 persoane încarcerate, dintre care opt din Penitenciarul Galaţi, câte două din penitenciarele Iaşi şi Tulcea şi câte una din penitenciarele Craiova şi Mărgineni-Giurgiu.

Alte 42 de percheziţii au au fost făcute la locuinţele unor suspecţi, dintre care câte zece în judeţele Brăila şi Călăraşi, şase în Galaţi, câte trei în Bucureşti, Ilfov şi Suceava, două în Buzău şi câte una în Ialomiţa, Vâlcea, Caraş-Severin, Hunedoara şi Iaşi.

Persoanele suspectate de înşelăciuni prin metoda "accidentul" sunt audiate la sediul Poliţiei Capitalei.

Cercetările în această cauză sunt făcute cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Persoanele suspectate de înşelăciuni prin metoda "accidentul" cereau între 2.000 şi 25.000 de lei.
 Vizualizări articol: 712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Persoanele suspectate de înşelăciuni prin metoda "accidentul" cereau între 2.000 şi 25.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei