Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 159 (5366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale la două centre comerciale şi la intrările în Capitală, fiind verificate tiruri cu mărfuri

Vineri, 12 Iulie 2013 (14:06:46)

Poliţiştii fac controale la două centre comerciale din Capitală, opresc tirurile cu mărfuri care intră în Capitală şi percheziţionează locuinţele a patru persoane suspectate de evaziune fiscală de peste 250.000 de euro în domeniul achiziţiilor intracomunitare de legume, fructe şi produse din carne.

În filtrele instituite în cinci zone de acces în Bucureşti, respectiv pe A1, la kilometrul 36, pe A2, la kilometrul 20, pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, pe Şoseaua Bucureşti-Giurgiu şi Afumaţi, pe Şoseaua Bucureşti-Urziceni, poliţiştii verifică tirurile cu care se transportă produse achiziţionate intracomunitar şi documentele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate.

Până la această oră au fost verificate 15 tiruri, fiind ridicate pentru a fi confiscate 30 de tone de piersici, cireşe şi caise, iar un camion care transporta produse din carne de pui a fost indisponibilizat, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

În cadrul acţiunii sunt verificate şi două centre comerciale din Capitală, poliţiştii controlând tirurile din care se descarcă mărfurile, pentru a vedea dacă există legături comerciale directe între firmele înscrise pe documente şi beneficiarii finali, în vederea depistării unor eventuale modalităţi de sustragere de la plata TVA intracomunitar, a precizat sursa citată.

Şase echipe mobile de poliţişti preiau informaţiile transmise de colegii aflaţi în filtre şi în centrele comerciale cu privire la datele de identificare ale societăţilor comerciale şi merg la sediile sociale ale acestora, pentru a fi făcute verificări în timp real. Poliţiştii verifică legalitatea funcţionării acestor societăţi comerciale, obiectul de activitate, fluxul transporturilor de marfă şi al plăţilor efectuate către furnizorii externi.

De asemenea, poliţiştii fac percheziţii la domiciliile a patru suspecţi de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prin sustragerea de la plata TVA intracomunitar, prejudiciul în acest caz depăşind 250.000 de euro.

O acţiune similară a avut loc şi la 28 iunie, când au fost oprite în trafic 168 de autotrenuri care transportau mărfuri provenite din achiziţii intracomunitare din Bulgaria, Grecia, Germania, Olanda, Italia şi Spania, a precizat sursa citată.

Mijloacele de transport suspecte au fost preluate de echipele mobile pentru efectuarea de verificări la punctele de descărcare din două centre comerciale. În urma verificărilor la societăţile comerciale cu puncte de lucru în cele două complexe comerciale, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, mărfuri alimentare în valoare de 1.445.700 de lei, transportate cu 18 autotrenuri, respectiv 170 de tone de produse congelate din carne, 104 de tone de pepeni şi 43 de tone de lămâi. De asemenea, au fost confiscate mărfuri în valoare de 7.200 de lei.

În urma acţiunii din iunie au fost constatate nouă infracţiuni de evaziune fiscală şi aplicată o amendă în valoare de 1.000 de lei, dispunându-se totodată confiscarea a 8.000 de kilograme de pepeni, a mai arătat Poliţia Română.

Totodată, pe autostrada A2, în timpul unui filtru, au fost identificate două autotrenuri care transportau 66 de tone de ciment, în valoare de 59.400 de lei, pentru care au fost prezentate documente de provenienţă falsificate. În acest caz a fost dispusă confiscarea mărfurilor, cercetările fiind continuate de poliţiştii Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliţia Ilfov, pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În urma acţiunii din iunie au fost întocmite 10 dosare penale, pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Controale la două centre comerciale şi la intrările în Capitală, fiind verificate tiruri cu mărfuri.
 Vizualizări articol: 700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Controale la două centre comerciale şi la intrările în Capitală, fiind verificate tiruri cu mărfuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei