Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 156 (5363)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studenţii care l-au imobilizat pe bărbatul ce a vrut să detoneze o bombă vor fi premiaţi de Primărie

Marţi, 9 Iulie 2013 (17:46:54)

Cei doi studenţi ai Facultăţii de Electronică din Iaşi, care l-au imobilizat pe bărbatul ce a încercat să detoneze o bombă într-o sală de curs, vor fi premiaţi de Primăria Iaşi, pentru meritul lor civic, distincţiile urmând a fi acordate pe 14 octombrie, de Zilele Iaşiului.

Marian Platonov, originar din Republica Moldova, şi Marian Prescură, ambii studenţi ai Facultăţii de Electronică din Iaşi, vor fi premiaţi de Primăria Iaşi, cu titlul «Meritul Civic», pentru atitudinea şi curajul de care au dat dovadă luni în sala de curs, când l-au imobilizat pe atacatorul care încerca să detoneze o bombă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am decis ca studenţii Marian Platonov şi Marian Prescură să primească titlul pentru meritul lor civic, o recunoaştere a actului lor de eroism. Avem nevoie de astfel de exemple, de oameni care nu se pierd cu firea. Puteam să dăm premiile în prima şedinţă a Consiliului Local, dar preferăm să fie într-un cadru mai amplu. Se va întâmpla pe 14 octombrie, de Zilele Iaşiului, când în fiecare an premiem valorile oraşului", a explicat Gheorghe Nichita.

Tot marţi, Fundaţia Edelweiss din Republica Moldova a anunţat că va acorda o recompensă, în valoare de 30.000 de lei, adică aproximativ 1.800 de euro, studentului basarabean Marian Platonov, pentru "curajul de care a dat dovadă în momente critice".

Marian Platonov şi Marian Prescură, ambii studenţi în cadrul Facultăţii de Electronică din Iaşi, l-au imobilizat, luni, pe bărbatul ce a încercat să detoneze o bombă într-o sală de curs din incinta Facultăţii de Electronică din Iaşi.

Marian Platonov, originar din Republica Moldova, a povestit că a reuşit, alături de colegul său, să-i lege cu o curea mâinile atacatorului, acesta fiind imobilizat până la sosirea poliţiştilor.

"Individul pregătea bomba, dar a apăsat din greşeală pe un buton. Am avut noroc că nu a dezvelit toată bomba. Era un fum gros şi mirosea a sulf, dar după ce a explodat eu şi un coleg am sărit pe el, l-am imobilizat şi i-am legat mâinile la spate cu o curea luată de la un profesor", a precizat Marian Platonov.

Oliver Stan, bărbatul care a încercat să detoneze o bombă într-o sală de curs a Facultăţii de Electronică din Iaşi, a fost reţinut, în noaptea de luni spre marţi, pentru acte de terorism, urmând ca procurorii să decidă dacă propun măsura arestării preventive sau internarea acestuia la Spitalul Socola.

Luni dimineaţă, în jurul orei 9.30, bărbatul a intrat într-o sală de curs a Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnice din Iaşi, care funcţionează în Corpul A al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza", unde se aflau patru cadre didactice şi 40 de studenţi din anul al patrulea care susţineau examenul de licenţă.

Bărbatul, care avea în spate un rucsac, a început să strige că va detona o bombă, cerând să vină Poliţia.

Stan ar fi activat declanşatorul, dar, deoarece capsa ar fi fost deja utilizată, bomba nu a explodat, însă s-a produs o explozie de mică amploare la dispozitivul de declanşare.

Imediat, bărbatul a fost imobilizat de către cei doi studenţi.

Managerul Spitalului de Psihiatrie Socola, Lucian Burlea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că bărbatul are schizofrenie paranoidă şi a fost internat de nouă ori în această unitate medicală, între anii 2006 şi 2013, ultima dată în perioada 14 martie - 1 aprilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii care l-au imobilizat pe bărbatul ce a vrut să detoneze o bombă vor fi premiaţi de Primărie.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studenţii care l-au imobilizat pe bărbatul ce a vrut să detoneze o bombă vor fi premiaţi de Primărie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei