Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 151 (5358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fenechiu: CFR Călători are nevoie de recapitalizare, prin credite sau chiar printr-o privatizare

Miercuri, 3 Iulie 2013 (14:48:58)

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, afirmă că situaţia CFR Călători este una "foarte proastă", iar compania de stat, cu datorii foarte mari, are nevoie de o recapitalizare, operaţiune care ar putea presupune inclusiv privatizarea operatorului feroviar.

Ministrul Transporturilor a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că situaţia companiei este "foarte proastă", datoriile sunt "uriaşe", iar CFR Călători nu poate fi revitalizată fără susţinere externă.

CFR Călători are pierderi de aproape 1 miliard de lei şi datorii de peste 1 miliard de lei la nivelul anului trecut.

Primele măsuri luate, în lipsa posibilităţii extinderii activităţii, au fost retragerea de pe secţiile neprofitabile şi licitarea acestora către companii private, până în prezent fiind atribuite cinci secţii, potrivit sursei citate.

"Va trebui să găsim o soluţie de ajutor financiar pentru CFR Călători. Propunerea pe care o voi face Guvernului va fi readucerea subvenţiei la valoarea din 2011, plata facilităţilor restante către CFR Călători şi o recapitalizare a acestei companii. Dacă nu există soluţii în buget pentru recapitalizare, voi propune un credit pentru această companie, pentru a o aduce pe linia de plutire, în paralel cu eficientizarea activităţii. Eficientizarea activităţii, deocamdată, din cauza faptului că nu avem posibilitatea achiziţionării unor rame performante, va însemna doar ieşirea de pe secţiile pe care avem cele mai mari pierderi. După aceea avem două variante: ori o recapitalizare anul viitor, împreună cu accesarea unor fonduri europene, pentru achiziţionarea de rame performante, ori găsirea unei soluţii de privatizare sau asociere cu o capitalizare privată a acestei companii", a afirmat Fenechiu.

El a adăugat că acestea sunt soluţiile pe care le va propune Guvernului în această vară, când va trebui luata o decizie pe termen mediu şi lung pentru CFR Călători.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fenechiu: CFR Călători are nevoie de recapitalizare, prin credite sau chiar printr-o privatizare.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fenechiu: CFR Călători are nevoie de recapitalizare, prin credite sau chiar printr-o privatizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei