Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 149 (5356)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zeci de case şi străzi au fost inundate, la Iaşi

Luni, 1 Iulie 2013 (14:42:11)

Zeci de case şi străzi din municipiul Iaşi, precum şi apartamente de la parterul unor blocuri au fost inundate, iar mai multe persoane au fost evacuate din locuinţe în urma ploilor torenţiale căzute în ultimele 24 de ore, precipitaţiile totalizând 118 litri pe metrul pătrat.

Mai multe cartiere ale Iaşiului au fost afectate din cauza precipitaţiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore, autorităţile susţinând că s-au înregistrat 118 litri pe metrul pătrat., transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pârâul Frumoasa a ieşit din matcă şi a inundat mai multe case în zona în care pârâul se varsă în râul Bahlui, iar la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri care consolidează malurile cu saci de nisip şi ajută la soaterea apei din locuinţele oamenilor.

În zona Dancu, zece apartamente situate la parterul a două blocuri au fost inundate, apa din locuinţele oamenilor măsurând jumătate de metru.

Aproximativ 20 de pompieri au fost trimişi luni dimineaţă şi în zona Cicoarei, unde mai multe persoane au fost evacuate din case întrucât există pericolul revărsării râului Bahlui.

"Pompierii intervin în zona Cicoarei pentru a preveni inundarea caselor", a declarat Silvia Spiridon, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi.

Totodată, mai multe străzi din municipiu au fost inundate, întrucât sistemul de canalizare nu a făcut faţă precipitaţiilor abundente.

Azstfel, Calea Chişinăului este impraticabilă din cauza apei care bălteşte atât pe carosabil, cât şi pe trotuar, iar o situaţie dificilă s-a înregistrat şi pe bulevardul Poitiers, unde mai multe maşini au rămas în apa care măsura peste jumătate de metru. De asemenea, mai multe tonete au fost inundate în cartierul ieşean Dacia.

Luni dimineaţă, reprezentanţi ai Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Prut- Bârlad au intervenit pe râul Nicolina, în dreptul străzii Vasile Ureche din municipiul Iaşi, pentru consolidarea digului.

Purtătorul de cuvânt al ABA Prut-Bârlad, Dan Buruiană, a afirmat că nivelul apei este ridicat în zona Cicoarei, dar că nu a fost depăşită cota de atenţie.

"S-au înregistrat precipitaţii abundente în zona Iaşiului, fiind vorba despre 118 litri pe metrul pătrat. Pentru cursurile de apă amenajate, inclusiv pe râul Bahlui, nu există pericol de inundaţii până în acest moment. Nivelul apei este ridicat în zona Cicoarei din cauza precipitaţiilor abundente, dar nu este depăşită cota de atenţie. De asemenea, în zona Cicoarei nivelul apei este ridicat din cauza scurgerilor de pe versanţi. Monitorizăm permanent situaţia pentru a preveni orice pericol", a declarat Dan Buruiană, purtător de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Prut - Bârlad.

La Iaşi, ploile s-au oprit, dar a fost instituit cod galben pentru vânt puternic până luni la ora 17.35.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de case şi străzi au fost inundate, la Iaşi.
 Vizualizări articol: 775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de case şi străzi au fost inundate, la Iaşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei