Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 149 (5356)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medic: Folosirea excesivă a calculatorului şi a telefonului mobil duce la amputare afectivă

Luni, 1 Iulie 2013 (16:45:46)

 Folosirea excesivă a calculatorului şi a telefonului mobil, fără un echilibru între activităţile fizice şi mentale, duce la instrumentalizarea oamenilor, deformarea creierului şi amputarea afectivă a generaţiilor viitoare, a declarat, luni, profesorul doctor Dafin Mureşanu.

"Dacă nu există un echilibru între anumite tipuri de activitate, este ca şi în plan fizic - dacă ajungi sedentar, se restructurează tot organismul. Dacă ai numai un anumit tip de activitate şi nu combini tipurile de activitate şi la nivelul creierului, creierul se deformează, de fapt", a spus Dafin Mureşanu, preşedintele Societăţii de Neurologie din România (SNR) şi al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplesticităţii (SSNN).

El a spus despre calculator că "este benefic până la un punct", întrucât dezvoltă anumite capacităţi ale creierului, însă "copiii care folosesc calculatorul intensiv nu sunt mai deştepţi, poate că sunt mai pricepuţi, dar uneori este afectată partea emoţională".

"Acest lucru va fi pe nota de plată pentru generaţiile viitoare. Vorbim de amputarea afectivă, lucrul şi interacţiunea scăzută cu semenii, dimunuarea calităţii reale a vieţii", a mai spus Mureşanu, la Şcoala Internaţională de Vară de Neurologie, ce are loc în perioada 30 iunie - 4 iulie la Eforie Nord.

Doctorul a precizat că nu este recomandată renunţarea la citit, la scrisul de mână sau la interacţiunea cu oamenii, în favoarea cantonării în zona calculatorului.

Un alt pericol al societăţii moderne, recunoscut tot mai des prin cercetări internaţionale, o reprezintă folosirea în exces a telefoanelor mobile, a mai spus preşedintele Societăţii Române de Neurologie.

"Telefonia mobilă, prin aceste sisteme de câmpuri care ne ajută în comunicare, a virusat viaţa personală. Orice exces de radiaţii, tot mai dense, tot mai puternice, pot provoca de la dureri de cap, anxietate, stări depresive, până la patologii organice", a precizat profesorul Mureşanu.

Astfel, copiii care utilizează de mici telefonul mobil şi calculatorul pot dezvolta tulburări de comportament, de înţelegere, de comunicare şi de integrare.

Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii organizează, în perioada 30 iunie - 4 iulie, cea de-a VIII-a ediţie a Şcolii Internaţionale de Vară de Neurologie, la care participă 120 de medici neurologi, psihiatri, neurochirurgi, jumătate dintre aceştia fiind din România, iar cealaltă jumătate din Asia, Europa, America Latină şi Africa.

Cursurile din cadrul evenimentului sunt organizate cu sprijinul a trei univeristăţi, de la Cluj-Napoca, Tel Aviv şi Uppsala.

Subiectele discutate vizează atât viitorul neurologiei mondiale, cât şi locul pe care se poziţionează astăzi neurologia românească din punct de vedere ştiinţific şi practic, în vederea perfecţionării şi aducerii la zi a cercetărilor din domeniu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medic: Folosirea excesivă a calculatorului şi a telefonului mobil duce la amputare afectivă.
 Vizualizări articol: 894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medic: Folosirea excesivă a calculatorului şi a telefonului mobil duce la amputare afectivă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei