Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 147 (5354)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Judecătorii CC doar ne-au amânat cu un an cu modificarea Constituţiei şi regionalizarea

Vineri, 28 Iunie 2013 (18:12:37)

Liderul PSD, premierul Victor Ponta afirmă că judecătorii Curţii Constituţionale doar "au amânat cu un an" modificarea Constituţiei şi implicit regionalizarea României, precizând că o decizie privind amânarea modificării Constituţiei va fi luată în USL, dar adăugând că un an trece repede în politică

"Am aflat despre decizia Curţii Constituţionale şi nu o să mă feresc să spun că eu văd mult mai mult partea bună a acestei decizii. Această parte bună este faptul că vom putea face modificări în Constituţie, referendumuri, lucruri importante cu 30% prezenţă, pentru că prezența de 50% practic ne bloca pentru următorii 50 sau 100 de ani posibilitatea de a face orice fel de reformă și de schimbare reală în România. Era o barieră pe care am atins-o o singură dată, în 2003, cu niște eforturi speciale şi pe care foarte clar, în condiţiile în care ai 3,5 milioane de români în străinătate şi în ţară oameni care nu sunt interesaţi de politică, nu am mai fi atins-o niciodată. Sigur, ar fi fost bine să fie și acum, că o să fie peste un an... Un an trece repede în politică, nu moare România un an de zile", a spis Ponta la Digi 24.

El a arătat că este greu de înţeles de ce s-a decis întârzierea cu un an, dar nu mai contează acest lucru.

Întrebat dacă amână modificarea Constituţiei, Ponta a arătat că nu poate lua singur o asemenea decizie, ci că va discuta atât cu partenerii din USL, cât şi cu celelalte forţe politice, dar a adăugat că judecătorii Curţii Constituţionale "doar ne-au amânat un an".

"Nu pot să iau o asemenea decizie singur. O să discut când mă întorc în țară cu colegii din USL și cu celelalte forțe politice, cu UDMR, cu PPDD. Mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă nu ne-ar fi lăsat Curtea Constituțională, însemna că niciodată România nu se poate schimba. Așa doar ne-au amânat cu un an de zile", a spus Ponta.

Întrebat dacă se amână şi regionalizarea, Ponta a arătât că subiectul este legat de Constituţie.

"Dacă nu ai Constituție, nu poți să faci regionalizare. Sunt, evident, legate", a conchis premierul.

Modificarea Legii referendumului prin care se reduce la 30% pragul la referendum este constituţională în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii, a decis, miercuri, CC.

Liderul PNL Crin Antonescu declară că o decizie privind momentul referendumului pentru revizuirea Constituţiei, după decizia de miercuri a CC, va fi luată în USL, el menţionând că sunt luate în calcul toate variantele, inclusiv amânarea pentru anul viitor, chiar şi odată cu alegerile prezidenţiale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Judecătorii CC doar ne-au amânat cu un an cu modificarea Constituţiei şi regionalizarea.
 Vizualizări articol: 710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Judecătorii CC doar ne-au amânat cu un an cu modificarea Constituţiei şi regionalizarea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei