Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 147 (5354)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Duşa spune că Armata Română nu va mai restructura personal, ci va operaţionaliza unităţile militare

Vineri, 28 Iunie 2013 (14:06:43)

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că Armata nu va mai restructura personal, fiindcă acest lucru s-a făcut deja după intrarea României în NATO, ci va urma un proces de operaţionalizare a unităţilor militare şi de modernizare.

Ministrul Mircea Duşa a vizitat Brigada 81 Mecanizată Bistriţa, unde a făcut o analiză privind "capabilităţile militare" pe care trebuie să le realizeze Brigada, având în vedere "procesul de restructurare a Armatei şi de modernizare", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În CSAT a fost aprobat programul de modernizare a Armatei, având în vedere că, după 2004, după intrarea noastră în NATO, Armata s-a restructurat foarte mult şi ca efective, şi ca structură a unităţilor militare, dar şi ca obiective şi capabilităţi pe care trebuie să le realizeze. Un asemenea proces e foarte complex. În paralel cu procesul de restructurare, a trebuit să ne asumăm şi principiile de apărare colectivă şi participarea noastră în teatrele de operaţiuni. De zece ani, participăm cu efective serioase în diferite locuri din lume, pratic în cele mai periculoase locuri din lume, fie că a fost vorba de Afganistan, de Irak, de Kosovo sau de alte teatre de operaţiuni. Datorită pregătirii şi profesionalismului militarilor români, întotdeauna am făcut faţă cu succes misiunilor pe care le-am avut de îndeplinit şi cu aprecieri deosebite ale partenerilor noştri din NATO legat de participarea noastră în teatrele de operaţiuni. Când vorbim de modernizarea Armatei, vorbim de toate cele trei structuri de forţe: terestre, navale şi aeriene", a spus Duşa.

Ministrul a declarat că Brigada 81 Mecanizată Bistriţa, care face parte din forţele terestre, este "foarte bună din punctul de vedere al pregătirii".

"A fost în toate teatrele de operaţiuni şi misiunile pe care le-a avut au fost deosebite şi îndeplinite cu succes. Pornind de la experienţa pe care militarii de la Bistriţa o au, trebuie să avem în vedere ca pe viitor modernizarea şi dotarea acestei brigăzi să fie una corespunzătoare şi în funcţie de constrângerile bugetare care există", a spus ministrul.

Întrebat în ce va consta procesul de restructurare a Armatei, Duşa a răspuns: "Restructurarea Armatei nu înseamnă restructurare de personal, ci operaţionalizarea unităţilor militare astfel încât să putem îndeplini toate misiunile, fie că este vorba de misiuni aeriene, terestre sau navale. Armata Română a fost restructurată din punctul de vedere al personalului. Cunoaşteţi că Armata avea 350.000 de oameni - sigur, şi în condiţiile în care serviciul militar era obligatoriu - şi, momentul de faţă, are între 80.000 şi 90.000 de oameni conform obiectivelor şi angajamentelor pe care ni le-am asumat când am intrat în NATO".

Potrivit ministrului, Brigada 81 Mecanizată Bistriţa are peste 4.000 de angajaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duşa spune că Armata Română nu va mai restructura personal, ci va operaţionaliza unităţile militare.
 Vizualizări articol: 632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duşa spune că Armata Română nu va mai restructura personal, ci va operaţionaliza unităţile militare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei