Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 136 (5343)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, întrebat dacă e de acord cu căsătoriile gay: Fiecare e liber să facă ce vrea cu viaţa lui

Duminică, 16 Iunie 2013 (13:41:04)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la ProTV, întrebat dacă este de acord cu căsătoriile gay, că "fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa lui" şi că, dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, "este problema lor".

"Fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa lui. Dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, este problema lor. Eu însă sunt creştin ortodox şi respect perceptele creştinismului şi ale ortodoxiei. Alţii poate au alte percepte. Este problema lor", a afirmat preşedintele Băsescu, duminică, în emisiunea difuzată de PRO TV.

De asemenea, el a subliniat că reglementarea acestei probleme prin interdicţii incluse în Constituţie este "o mare greşeală", deoarece "nu se ştie ce evoluţii vor fi".

"Eu sunt de acord cu libertatea fiecărui om să facă ce vrea cu viaţa lui, inclusiv această libertate, pentru că ce facem fiecare între pereţii casei noastre este problema noastră. Şi a intra în această zonă, a o reglementa cu interdicţii prin Constituţie, este o mare greşeală. Avem un Cod civil care spune ce înseamnă familia, care reglementează relaţiile şi nu se ştie ce evoluţii vor fi. Nu treci în Constituţie ceva ce mâine s-ar putea să fie modificat", a mai spus şeful statului.

El a fost întrebat în legătură cu amendamentul introdus iniţial în proiectul de revizuire a Constituţiei, care a provocat dezbateri, privind definirea căsătoriei şi a fost chestionat dacă este de acord cu căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

Comisia de revizuire a Constituţiei a revenit, marţi, asupra amendamentului votat săptămâna trecută prin care se definea, în Legea fundamentală, căsătoria ca relaţie dintre un bărbat şi o femeie, respingând amendamentul şi optând pentru menţinerea articolului respectiv în formă nemodificată.

Astfel, amendamentul, care avea forma "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, edicaţia şi instruiorea copiilor", a fost respins, în momentul în care Comisia de revizuire a revenit la votul asupra acestuia.

Amendamentul, formulat şi de BOR, a cumulat şase voturi "pentru", 12 voturi "împotrivă" şi o abţinere.

În aceste condiţii, forma actuală a articolului 48, alineatul (1) se va menţine şi în viitoarea Constituţie.

Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constituţie are următorul conţinut: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, întrebat dacă e de acord cu căsătoriile gay: Fiecare e liber să facă ce vrea cu viaţa lui.
 Vizualizări articol: 722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, întrebat dacă e de acord cu căsătoriile gay: Fiecare e liber să facă ce vrea cu viaţa lui0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei