Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 113 (5320)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Producătorii de generice contestă datele CNAS privind consumul de medicamente

Luni, 20 Mai 2013 (18:41:53)

Membrii Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) susţin că există o discrepanţă de 15 la sută între datele lor interne şi cele transmise de CNAS privind consumul de medicamente în trimestrul I, ceea ce a dus la creşterea taxei clawback, informează asociaţia.

APMGR contestă datele referitoare la consumul de medicamente comunicate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru trimestrul I şi creşterea cuantumului taxei clawback, contribuţia trimestrială pe care producătorii de medicamente o plătesc la stat.

Producătorii de generice spun de asemenea că iau în considerare acţiuni administrative şi în justiţie.

APMGR atrage atenţia ca datele referitoare la consumul de medicamente transmise de CNAS conţin într-o pondere de 15 la sută discrepanţe faţă de datele interne ale companiilor. Consumul de medicamente pentru trimestrul I a fost comunicat de catre CNAS fiecărui deţinător de autorizaţie de punere pe piaţă în parte, a precizat sursa citată.

Deşi consumul de medicamente pe bază de prescripţie a scăzut cu 5 la sută în primul trimestru al anului , comparativ cu trimestrul al IV-lea din 2012, potrivit datelor furnizate de compania de studii de piaţă Cegedim, procentul "p" în baza căruia se calculează taxa clawback a crescut cu 20 la sută, arată preşedintele APMGR, Dragoş Damian, într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

"Creşterea cuantumului acestei contribuţii, în condiţiile în care consumul de medicamente pentru care se aplică taxa a scăzut în primele trei luni ale anului, dovedeşte incapacitatea CNAS de a controla şi gestiona eficient consumul de medicamente cu prescripţie din România", a mai spus Dragoş Damian.

Companiile membre APMGR au lansat un apel la adresa conducerii CNAS, prin care au cerut transparentizarea procesului de calculare a contribuţiei clawback, prin publicarea datelor care stau la baza calculului realizat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, în raport cu volumul de medicamente decontat pe fiecare trimestru, însă răspunsul CNAS a fost de fiecare dată evaziv, mai spune preşedintele APMGR.

"CNAS este un actor important al sistemului de sănătate şi, de aceea, atât aşteptările noastre, cât şi cele ale pacienţilor sunt legate în primul rând de profesionalismul şi transparenţa de care această instituţie trebuie să dea dovadă. Pe această cale solicităm încă odata conducerii CNAS să dea dovadă de transparenţă în ceea ce priveşte modul de calcul al cuantumului taxei clawback şi să clarifice neconcordanţele semnalate de companii în contestaţiile formulate pe marginea înştiinţărilor de plată comunicate de CNAS", a declarat Dragoş Damian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Producătorii de generice contestă datele CNAS privind consumul de medicamente.
 Vizualizări articol: 684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Producătorii de generice contestă datele CNAS privind consumul de medicamente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei