Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 113 (5320)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Protocolul USL trebuie rediscutat; candidatura lui Antonescu rămâne valabilă

Luni, 20 Mai 2013 (16:18:22)

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că protocolul USL trebuie rediscutat în urma situaţiilor noi şi tensionate apărute, el arătând că e nevoie de negocierea unor mecanisme de întărire a solidarităţii şi că, din actualul acord, candidatura lui Crin Antonescu la prezidenţiale rămâne valabilă.

"Nu s-a pus problema ruperii protocolului nicio secundă. S-a pus problema că în mod evident va trebui să facem o echipă de negociere şi să discutăm protocolul, să-l updatăm. Sunt lucruri acolo care nu mai sunt necesare, cele referitoare la alegerile locale, la alegerile parlamentare. Au apărut situaţii noi şi cred că după acest moment tensionat trebuie să rediscuăm practic protocolul, să facem o echipă de negociere, să discutăm cu colegii liberali. Sper să găsim soluţiile cele mai bune", a spus Ponta, după şedinţa BPN al PSD.

Ponta a spus că din echipa de negociere cu PNL vor face parte el şi preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă protocolul USL rămâne suspendat până la negocieri, Ponta a spus că el a folosit un termen juridic când a spus că protocolul e suspendat.

"Eu am folosit o formulă juridică - când un articol nu se aplică, practic nu se aplică tot acordul. Coaliţia în Parlament şi în autorităţile locale merge în continuare sub formula USL", a spus Ponta.

Întrebat dacă din actualul protocol va rămâne valabilă candidatura lui Crin Antonescu la prezidenţiale, Ponta a răspuns: "Da. Am fost suficient de clar?"

El a arătat că BPN al PSD a decis ca nimeni din partid să nu răspundă la acuzaţii şi să nu tensioneze situaţia actuală.

Înaintea şedinţei BPN, Victor Ponta a declarat că PNL trebuie în perioada următoare să probeze prin fapte că e solidar cu PSD la guvernare, el arătând că decizia liberalilor de a fi solidari cu PSD trebuie să fie una sinceră, având în vedere că protocoul USL nu s-a respectat, fiind suspendat.

"Am primit garanţii, dar trebuie puse şi în practică, pentru că aveam scris şi până acum în acord că nu se întâmplă, şi uite s-a întâmplat şi nu a păţit nimeni nimic. Deci importante sunt faptele de acum încolo, nu declaraţiile. Noi mergem mai departe, dar până nu se restabileşte acel protocol înseamnă că, practic, cum să spun, e suspendat, nu?", a spus Ponta.

Vicepreşedintele PNL Mircea Diaconu a declarat, luni, după şedinţa PNL, că mecanismul de suspendare a protocolului USL nu este acela indicat de Victor Ponta, iar suspendarea documentului fondator al Uniunii nu se realizează pe declaraţiile unuia sau altuia, "indiferent cine ar fi".

Mircea Diaconu a fost întrebat la ieşirea de la şedinţa PNL dacă protocolul USL este suspendat în acest moment, după cum a afirmat premierul Victor Ponta.

"Nu acela e mecanismul de suspendare a protocolului, nu că spune unul sau altul indiferent cine ar fi el", a răspuns Mircea Diaconu.

Liderii PNL reuniţi la sediul partidului au evitat să facă alte declaraţii la finalul şedinţei conducerii formaţiunii.

Crin Antonescu a plecat cu maşina direct din curte, în timp ce ziariştii se aflau la poartă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Protocolul USL trebuie rediscutat; candidatura lui Antonescu rămâne valabilă.
 Vizualizări articol: 631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Protocolul USL trebuie rediscutat; candidatura lui Antonescu rămâne valabilă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei