Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 113 (5320)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Azi i-am trimis lui Băsescu mandatul de reprezentare la Consiliul European

Luni, 20 Mai 2013 (13:50:00)

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a discutat şi i-a trimis, în cursul zilei, preşedintelui Traian Băsescu mandatul de reprezentare la Consiliul European.

"Azi avem câteva probleme extrem de importante din punctul meu de vedere, dincolo de sentinţele din Justiţie. Azi am discutat şi am trimis către preşedintele României mandatul de reprezentare la Consiliul European şi sunt acolo câteva lucruri extrem de importante care ţin de strategia energetică a României", a spus Ponta.

Întrebat ce i-a transmis Traian Băsescu la telefon şi dacă i-a dat sfaturi în privinţa plecării la Consiliu, Ponta a spus: "Nu, a fost o echipă formată din consilerii prezidenţiali, domnul Mănoiu, şi consilierii mei care au construit, ţinând cont şi de poziţiile preliminare ale preşedintelui Consiliului, Van Rompuy, şi ale celorlalte ţări şi au construit mandatul nostru. Suntem coordonaţi cu alte ţări pe anumite poziţii şi sper ca deciziile adoptate la Consiliu să fie în favoarea intereselor României".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că la Consiliul European din 22 mai va participa premierul Victor Ponta, pe baza unui mandat pe care i-l va aproba până la plecare şi la care consilierii au început să lucreze.

"Am decis ca, pe 22 mai, la Consiliu să participe primul-ministru, în baza unui mandat pe care i-l voi aproba până la plecare", a spus şeful statului, în conferinţa de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă nu este un act de bunăvoinţă desemnarea premierului pentru a merge la Consiliul European din 22 mai, Băsescu a precizat că el nu este binevoitor cu nimeni, arătând că este "un semn de încredere".

"Astăzi consilierul prezidenţial Bogdan Mănoiu a început deja să lucreze, cu o echipă de la Guvern, pe formularea mandatului pe care urmează să îl aprob", a adăugat şeful statului.

Mandatul cu care România va fi reprezentată la următorul Consiliu European va fi prezentat la începutul săptămânii viitoare, documentul fiind redactat atât de consilierii prezidenţiali, cât şi de consilierii guvernamentali şi ministrul de resort, a declarat premierul Victor Ponta.

"Voi avea un mandat agreat de către preşedinte, la acest mandat lucrează atât consilierii prezidenţiali, cât şi ministrul şi consilierii mei (...) Am solicitat un mandat, l-am primit din partea preşedintelui, de altfel, luni, îl şi vom prezenta, şi cred că e foarte bine ca România să aibă o poziţie foarte puternică acolo", a spus Ponta.

Întrebat de jurnalişti cum a câştigat încrederea preşedintelui, Ponta a răspuns că îşi doreşte să câştige încrederea şi a preşedintelui, şi a fiecărui român.

Consiliul European din 22 mai are două subiecte, unul legat de dezvoltarea politicii energetice a UE în vederea asigurării securităţii energetice a statelor membre în condiţii de competitivitate economică, celălalt privind combaterea evaziunii fiscale în statele membre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Azi i-am trimis lui Băsescu mandatul de reprezentare la Consiliul European.
 Vizualizări articol: 661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Azi i-am trimis lui Băsescu mandatul de reprezentare la Consiliul European0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei