Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 107 (5314)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câte 100 de mineri vor picheta sediul ANRE de marţi până în 20 mai; în 24 mai-miting cu 5.000 mineri

Luni, 13 Mai 2013 (15:22:27)

Federaţia Naţională Mine Energie a obţinut autorizaţia de la Primăria Bucureşti pentru ca, începând de marţi şi până în 20 mai, câte 100 de mineri să picheteze sediul Agenţiei de Reglementare în Energie, urmând ca în 24 mai să fie organizat un miting la care sunt aşteptaţi 5.000 de mineri.

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Marin Condescu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că motivele declanşării protestelor anunţate la începutul acestei luni sunt în continuare de actualitate şi că nu există argumente pentru ca sindicatele să îşi anuleze calendarul stabilit.

"Am obţinut toate avizele necesare de la Primăria Bucureşti pentru ca, începând de marţi, aşa cum era programat, câte 100 de mineri să meargă şi să picheteze sediul Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energie, iar pe 24 mai vom organiza, în acelaşi loc, un protest cu 5.000 de membri de sindicat", a declarat Condescu.

Liderul FNME a mai spus că sindicatele încă nu au negociat cu vreo firmă de transport închirierea de autobuze şi autocare pentru deplasarea celor 5.000 de mineri, susţinând că această problemă se va rezolva în următoarele zile.

Sindicatele conduse de Condescu acuză ANRE de faptul că duce o politică "de falimentare" a producătorilor de energie din România, Complexul Energetic Oltenia oprind, în perioada sărbătorilor de Paşte, două din cele trei termocentrale. De asemenea, minerii şi energeticienii au fost trimişi acasă în concedii de odihnă obligatorii de două ori în acest an, din cauza cererii scăzute pe piaţa energiei produse pe bază de lignit.

Şeful Diviziei Miniere din cadrul CE Oltenia, Daniel Antonie, a declarat, în schimb, luni, într-o conferinţă de presă, că, în opinia administraţiei, sindicatele nu ar mai avea motive să protesteze la Bucureşti, susţinând că stocurile de cărbune din depozite sunt în continuare foarte mari, dar că producţia de energie a început să crească.

Federaţia Naţională Mine Energie a anunţat că, între 14 şi 20 mai, câte 100 de mineri vor veni zilnic la Bucureşti, pentru a picheta sediul ANRE, iar în 24 mai va fi organizat un miting la care sunt aşteptaţi 5.000 de mineri. Tot în 24 mai, ar urma să fie întrerupt lucrul pentru două ore, în intervalul 13.00 – 15.00 la toate subunităţile din cadrul CE Oltenia.

Complexul Energetic Oltenia este format din minele de lignit din Oltenia şi termocentralele de la Craiova, Rovinari şi Turceni, acestea putând asigura cel puţin o treime din necesarul de energie al ţării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câte 100 de mineri vor picheta sediul ANRE de marţi până în 20 mai; în 24 mai-miting cu 5.000 mineri.
 Vizualizări articol: 701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câte 100 de mineri vor picheta sediul ANRE de marţi până în 20 mai; în 24 mai-miting cu 5.000 mineri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei