Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 105 (5312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MRU: După discuţiile de la Bruxelles am decis un plan în trei paşi pentru coagularea dreptei

Vineri, 10 Mai 2013 (16:53:09)

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a anunţat, la Iaşi, că, după discuţiile avute la Bruxelles cu conducerea PPE, în următoarele două săptămâni va iniţia discuţii pentru coagularea forţelor de dreapta, cu scopul prezentării unei liste comune la europarlamentare şi a unui candidat unic.

Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că opoziţia este în continuare nehotărâtă asupra propriului viitor şi că din aest motiv "a mărit presiunea asupra celorlalţi lideri din dreapta spectrului politic", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ungureanu a menţionat că a avut discuţii la Bruxelles cu conducerea PPE, în urma cărora a decis să vină cu un plan concret, în trei paşi, pentru coagularea dreptei.

Liderul Forţei Civice a spus că va propune celorlalte partide şi organizaţii non-guvernamentale de dreapta ca la alegerile europarlamentare de anul viitor să să aibă o listă unică de candidaţi.

"Acesta este primul pas. Miza europarlamentarelor este foarte mare, nu este un divertisment electoral. De felul în care vom fi reprezentaţi în Europa şi de proporţia dintre stânga şi dreapta în Europa depinde numirea preşedintelui Comisiei Europene. Contează să avem măcar acelaşi număr de europarlamentari ai dreptei ca în 2009. Lista comună ar trebui să conţină nume reprezentative pentru cultura României, şi nu clienţi de partid", a precizat Ungureanu.

El a mai spus că prezenţa la europarlamentare este de regulă scăzută, însă consideră că "o listă de oameni cu biografie convingătoare poate fi soluţia câştigătoare".

"Al doilea pas este legat de candidatul comun la prezidenţiale. Este nevoie de un candidat acceptat şi susţinut de toată lumea. Nu a rămas atât de mult timp pe cât cred alţii că este", a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu.

Liderul Forţei Civice a precizat că al treilea pas îl reprezintă constituirea unui mare partid de dreapta sau a unei federaţii de partide, pentru alegerile locale şi prezidenţiale din 2016.

"Felul în care se va comporta dreapta, unitar sau nu, în 2014 influenţează substanţial rezultatul alegerilor din 2016", a afirmat Ungureanu.

El a spus că discuţiile cu ceilalţi lideri ai dreptei vor începe în perioada imediat următoare, anticipând că acestea se vor finaliza în 25 mai, când va fi prezent la congresul UDMR.

Ungureanu a mai declarat că rezultatele discuţiilor vor fi făcute publice.

"A refuza dialogul înseamnă aroganţă. Poate unora le place jocul mic. Întrebarea e cât vedem, doar vârful pantofului sau mult mai departe?", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Potrivit acestuia, USL nu scade în sondaje din cauza disipării dreptei şi pentru că oamenii nu văd o alternativă reală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MRU: După discuţiile de la Bruxelles am decis un plan în trei paşi pentru coagularea dreptei.
 Vizualizări articol: 700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MRU: După discuţiile de la Bruxelles am decis un plan în trei paşi pentru coagularea dreptei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei