Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 94 (5301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Guvernul nu şi-a respectat obligaţiile faţă de Ford, trebuie făcute eforturi

Marţi, 23 Aprilie 2013 (16:58:27)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că din cauza crizei Ford nu a atins nivelul de producţie convenit cu Guvernul atunci când s-a făcut privatizarea, dar că nici Guvernul nu şi-a respectat integral obligaţiile faţă de companie, în special pe cele privind dezvoltarea infrastructurii.

"Sunt lucruri care nu s-au întâmplat. Spre exemplu, Ford, din cauza crizei, nu a atins producţia contractată şi să sperăm că odată cu ieşirea din criză se va atinge nivelul de producţie convenit cu Guvernul României atunci când s-a făcut privatizarea. Pe de altă parte, trebuie să observăm că nici Guvernul României, şi nu este un atac la guvern pentru că a fost şi Guvernul Ponta, şi Guvernul Boc, a fost şi Guvernul Ungureanu, deci nici Guvernul României nu şi-a respectat integral obligaţiile faţă de Ford, cele în mod deosebit legate de dezvoltarea infrastructurii. Această uzină are nevoie de un camion care trebuie să sosească din oră în oră cu componente", a declarat Traian Băsescu, după vizia la uzina Ford de la Craiova.

El a mai spus că trebuie făcut un efort pentru ca România să îşi respecte angajamentele faţă de Ford.

"Infrastructura pe care noi ne-am angajat să o facem nu a fost făcută şi trebuie făcut un efort şi din partea noastră să ne respectăm angajamentele şi sunt convins, privind la cele 800 de milioane de euro investite deja în uzina de la Craiova, că şi Ford are toată disponibilitatea să ajungă la producţia contractată", a mai spus preşedintele.

Şeful statului a spus că nu se pot produce mai multe maşini decât se vând pe piaţă, "dar capacitatea Ford Craiova este să producă 300.000 de maşini şi 350.000 de motoare pe an".

Băsescu a mai afirmat că România are "nişte angajamente" cu Uniunea Europeană, susţinând că până când coridoarele 4, 7 şi 9 nu vor fi la "standarde europene", românii pot fi consideraţi "neserioşi" dacă vorbesc despre construcţia altor autostrăzi.

"Idei avem toţi. Nu vedeţi? Care cum iese în declaraţii face câte o autostradă pe o anume direcţie. Numai că România are nişte angajamente cu Uniunea Europeană şi când e vorba de alte infrastructuri decât coridorul 4, 9 şi 7, până când aceste trei coridoare nu sunt la standarde europene ne poate lua lumea de neserioşi", a adăugat Băsescu.

Ford România a început, luni, producţia de serie a noului motor EcoBoost de 1,5 litri la uzina din Craiova, propulsor care va fi livrat mai întâi pe piaţa chineză.

Motorul ecoBoost de 1,5 litri este al doilea motor construit la uzina de motoare din Craiova, în care Ford a investit peste 230 milioane euro, precedentul fiind EcoBoost de 1 litru, lansat în producţie acum un an.

Constructorul auto american produce la Craiova şi autovehiculul B-Max.

În prezent, Ford România produce în jur de 1.000 de motoare şi 365-370 de maşini zilnic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Guvernul nu şi-a respectat obligaţiile faţă de Ford, trebuie făcute eforturi.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Guvernul nu şi-a respectat obligaţiile faţă de Ford, trebuie făcute eforturi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei