Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 90 (5297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Irakianul acuzat că pregătea atacuri la Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, condamnat la patru ani

Joi, 18 Aprilie 2013 (17:08:15)

Irakianul acuzat de tentativă de asasinat asupra unor diplomaţi britanici şi americani din România, prins în zona Ambasadei Marii Britanii, în decembrie 2012, cu un cuţit cu lungimea de 22 de centimetri, a fost condamnat joi, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare cu executare.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat pe Khzr Karim Friad la un an de închisoare pentru portul, fără drept, a cuţitului, şi la patru ani de închisoare pentru tentativă la omor deosebit de grav. Irakianul urmează să execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de închisoare, dacă sentinţa rămâne definitivă.

Din pedeapsa aplicată irakianului va fi scăzută perioada în care a fost reţinut şi arestat, respectiv din 13 decembrie 2012.

Instanţa a dispus expulzarea irakianului din România, stabilind totodată menţinerea stării de arest a acestuia.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Khzr Karim Friad (38 de ani), cetăţean irakian, a fost prins la 13 decembrie 2012, în zona sediului Ambasadei Marii Britanii, acesta având asupra lui un cuţit cu lungimea de 22 de centimetri. Irakianul a fost arestat în 14 decembrie 2012, la propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care l-au acuzat de tentativă de asasinat asupra unor diplomaţi britanici şi americani din România.

La începutul lunii februarie, procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Khzr Karim Friad pentru infracţiuni la legea privind combaterea terorismului.

Potrivit procurorilor, Khzr Karim Friad, adept al regimului Sadam Hussein, a venit în României în scopul săvârşirii de acte teroriste, respectiv cu intenţia de a comite infracţiuni contra vieţii, integrităţii corporale sau sănătăţii unor reprezentanţi diplomatici ai Marii Britanii şi SUA în România, în semn de protest faţă de acţiunile întreprinse în Irak de guvernele acestor state.

Irakianul a fost monitorizat de Serviciul Român de Informaţii, anchetatorii intervenind pentru reţinerea lui atunci când s-a apreciat ca fiind oportun, preciza DIICOT.

Autorităţile ştiau de la început motivul prezenţei în România a irakianului acuzat că pregătea atacuri la Ambasada Marii Britanii, dar acesta a fost lăsat liber în speranţa că ancheta va ajunge şi la alţi terorişti, afirma o sursă citată de ziarul britanic The Sun.

"A fost supravegheat permanent pentru a conduce poliţia spre alţi terorişti din România. A fost supravegheat atât de bine încât nu a reprezentat niciun moment o ameninţare serioasă, dar trebuia să fie prins comiţând un delict pentru a fi arestat. Acest caz arată că ameninţarea islamistă la adresa cetăţenilor britanici este în continuare foarte reală în străinătate", preciza sursa citată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Irakianul acuzat că pregătea atacuri la Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, condamnat la patru ani.
 Vizualizări articol: 679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Irakianul acuzat că pregătea atacuri la Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, condamnat la patru ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei