Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 81 (5288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agenţii economici şi proprietarii de locuinţe din Mamaia vor plăti taxă pentru promovarea staţiunii

Luni, 8 Aprilie 2013 (16:24:31)

Agenţii economici din Mamaia - proprietari de hoteluri, moteluri, pensiuni, cazinouri, magazine, farmacii, ateliere foto sau spălătorii auto -, dar şi cei care au apartamente în staţiune vor plăti o taxă pentru promovarea staţiunii, valoarea acesteia fiind cuprinsă între 100 şi 4.000 de lei pe an.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a afirmat, luni, că taxa pentru promovarea staţiunii urmează să fie aprobată în următoarea şedinţă a Consiliului Local, precizând că este vorba despre o taxă discutată cu Asociaţia Patronală Mamaia, iar din valoarea acesteia 30 la sută va reveni Primăriei, pentru activităţi de promovare, în timp ce restul va merge la Asociaţia Patronală.

"O să punem, în şedinţa viitoare de Consiliul Local, o taxă de promovare pentru toţi agenţii economici care lucrează în staţiunea Mamaia, inclusiv deţinătorilor de apartamente. Este o taxă discutată cu Asociaţia Patronală din Mamaia. Împreună cu ei s-a făcut pe zone, pe genuri de activităţi care se desfăşoară acolo. Din taxa asta de promovare 30 la sută o să revină Primăriei, bani pe care noi o să-i cheltuim la promovare şi 70 la sută o să rămână la Asociaţia Patronală, unde s-a făcut un comitet şi urmează să-i cheltuiască în târgurile de turism specifice lor şi unde se duc ei şi vor să fie prezenţi", a declarat Radu Mazăre.

El a precizat că această taxă va fi plătită atât de către cei 1.000 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în Mamaia, cât şi de către cei care deţin apartamente în staţiune.

"Taxa este inclusiv pentru cei care deţin apartamente în Mamaia. Dacă piaţa imobiliară în România scade, în Mamaia creşte, iar asta nu este întâmplător, este rodul unui efort de promovare la care trebuie să participe şi domnii", a explicat primarul Constanţei.

Conform proiectului de hotărâre aflat pe site-ul Primăriei Constanţa, proprietarii de hoteluri şi cazinouri ar urma să plătească 4.000 de lei pe an, în timp ce pentru unităţile de alimentaţie publică taxa ar fi de 3.500 de lei pe an, pentru moteluri, vile turistice, cabane, bungalouri, sate de vacanţă, campinguri, pensiuni - 3000 de lei pe an, pentru farmacii, ateliere foto, săli de jocuri, spălătorii auto - 2000 de lei pe an. Cei care fac comerţ ambulant ar urma să plătească o taxă anuală cuprinsă între 400 şi 1.000 de lei, iar pentru o locuinţă taxa este de 100 de lei pe an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenţii economici şi proprietarii de locuinţe din Mamaia vor plăti taxă pentru promovarea staţiunii.
 Vizualizări articol: 669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agenţii economici şi proprietarii de locuinţe din Mamaia vor plăti taxă pentru promovarea staţiunii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei