Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 73 (5280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta îi va cere lui Barroso ţinte clare pe MCV: Nu pot atinge ţinte generale, în mişcare

Vineri, 29 Martie 2013 (14:36:57)

Premierul Victor Ponta a anunţat că va trimite preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, o scrisoare în care va solicita puncte şi ţinte concrete pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), asumate de CE, arătând că nu poate îndeplini "ţinte generale şi în mişcare".

"Vineri, mi-am vizitat temporarul birou de la Ministerul Justiţiei şi intenţionez, într-o scrisoare pe care i-o voi adresa preşedintelui Comisiei Europene şi secretarului general, să încercăm să folosim un model care s-a dovedit eficient, chiar dacă la nivel de imagine sau politic am avut de pierdut, cu faimoasele 11 puncte din vară. Cei care vroiau să mă critice spuneau că am acceptat «dictatul Bruxelles-ului». Eu cred că şi pentru MCV dacă avem nişte puncte concrete şi ţinte clare pe care să le atingem, asumate de Comisia Europeană şi de Secretariatul General, în ceea ce mă priveşte există toată determinarea şi dorinţa de a le atinge", a spus Ponta, ministru interimar al Justiţiei.

El a adăugat că nu poate atinge "ţinte generale şi în mişcare" şi nici nu este nevoie de o agendă pe care preşedintele Traian Băsescu să o folosească în disputele de politică internă.

"Acum se mişcă poarta încontinuu, nu mai ştii unde să tragi, şi atunci nu o să atingem niciodată obiectivele dacă ele se schimbă tot timpul. Îmi doresc foarte mult să avem un raport pozitiv, să închidem povestea asta cu MCV, însă nu o să putem avea acest lucru dacă nu ni se spune cum mi s-a spus mie în vară, de la 1 la 11 astea sunt aşteptările noastre. Altfel, vorbim mereu la modul general", a adăugat Ponta.

Premierul a mai asigurat că nimeni nu se va "atinge" de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi Agenţia Naţională de Integritate (ANI), în sensul desfiinţării, deoarece crede în parteneriatul cu aceste două instituţii şi va analiza propuneri primite inclusiv din partea reprezentanţilor acestora pentru a deveni mai eficiente şi mai "credibile".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta îi va cere lui Barroso ţinte clare pe MCV: Nu pot atinge ţinte generale, în mişcare.
 Vizualizări articol: 770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta îi va cere lui Barroso ţinte clare pe MCV: Nu pot atinge ţinte generale, în mişcare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei