Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 69 (5276)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

SRI prezintă marţi bilanţul pe 2012, participă preşedintele Băsescu

Luni, 25 Martie 2013 (18:25:15)

Serviciul Român de Informaţii aniversează, marţi, 23 de ani de existenţă şi va prezenta bilanţul pe 2012, la eveniment participând, alături de conducerea Serviciului, preşedintele Traian Băsescu.

"Marţi, 26 martie 2013, Serviciul Român de Informaţii aniversează 23 de ani de existenţă, moment ce va fi marcat prin organizarea activităţii de bilanţ pentru anul 2012. La eveniment vor participa alături de conducerea Serviciului, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, consilierul prezidenţial pe probleme de securitate naţională, domnul Iulian Fota, preşedintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, domnul deputat Georgian Pop, precum şi membri ai acestei comisii", se arată într-un comunicat SRI.

Bilanţul Serviciului Român de Informaţii pentru anul 2012 se va încheia cu declaraţii de presă în jurul orei 12.15.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, în martie 2012, la bilanţul pe 2011al SRI, ocazie cu care informa că fostul deputat gălăţean Mihail Boldea, pe care autorităţile îl căutau, se afla în Kenya, şi că el se va implica "categoric" în readucerea acestuia în ţară.

La acelaşi eveniment Băsescu spunea că România este departe de a fi la cel mai ridicat nivel al corupţiei de după Revoluţie, existând siguranţa legată de faptul că acte mari de corupţie nu se mai pot întâmpla fără a fi pedepsite.

El menţiona că România se află la un moment la care instituţiile statului în mod real luptă împotriva corupţiei.

Preşedintele spunea că bilanţul SRI pe anul 2011 este pozitiv, atât pe prevenirea ameninţărilor provenite din riscurile asimetrice, cât şi în privinţa misiunilor interne directe, astfel că cetăţenii români au fost în deplină siguranţă şi în 2011.

Băsescu semna, în martie 2012, decretele de înaintare în grad pentru un grup de generali din conducerea SRI, printre care şi Florian Coldea, al cărui nume a apărut, în 2007, în două scandaluri referitoare la folosirea SRI în urmărirea unor judecători şi politicieni.

Bilanţul SRI pe 2010 a avut loc în 2011 în 23 martie.

Preşedintele Traian Băsescu, prezent la eveniment, a declarat atunci că 2010 a fost anul în care Serviciul a realizat cele mai bune performanţe şi a subliniat că pregătirea noii strategii în era informatică este un pilon important, care va permite adaptarea continuă la realităţi.

Preşedintele atrăgea atenţia că Serviciul trebuie să aibă ca priorităţi pentru anul 2011 securitatea alimentară, nucleară, dar şi securitatea sistemului de sănătate.

"Trebuie să intre în atenţia SRI pentru a preveni orice risc din acest punct de vedere. Rămâne o prioritate securitatea sistemului de sănătate, unde încă nu avem un răspuns de ce, dacă a crescut bugetul în 10 ani de la 1 miliard la 4 miliarde de euro, de ce asistenţa medicală este mai slabă. Încă nu avem un răspuns clar şi implicit nu avem o soluţie de gestionare eficientă a resurselor", a spus şeful statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SRI prezintă marţi bilanţul pe 2012, participă preşedintele Băsescu.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SRI prezintă marţi bilanţul pe 2012, participă preşedintele Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei