Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 68 (5275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisia de organizare a Convenţiei PDL: Votul din PDL a fost corect

Duminică, 24 Martie 2013 (14:56:23)

Preşedintele Comisiei de Organizare a Convenţiei Nationale Extraordinare a Partidului Democrat Liberal, Ioan Bălan, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, după soluţionarea contestaţiilor, că votul de la Convenţia de sâmbătă a fost corect, iar subiectul este încheiat.

Ioan Bălan a precizat că votul a fost prefect corect. "Procedura de votare şi de numărare a voturilor a fost perfect corectă", a arătat Ion Bălan la o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, contestaţiile depuse au fost analizate de Comisie şi considerate ca fiind neîntemeiate. Blălan a spus că rezultatul final al Convenţiei Extraordinare a PDL a fost că Vasile Blaga a obţinut 2344 de voturi, Elena Udrea 2014 voturi şi Monica Macovei 209 şi că diferenţa dintre primul clasat şi al doilea este de 330 de voturi.

"Subiectul este închis (...). Constestaţiile depuse au fost analizate, considerându-se a fi neîntemeiate", a mai spus Bălan.

El a arătat că doreşte să dea detalii tehnice deoarece au fost discuţii pe această temă arătând că numărătoarea voturilor s-a efectuat de câte trei reprezentanţi, unul din partea lui Vasile Blaga şi câte doi din partea moţiunilor Monicăi Macovei şi Elena Udrea, care au verificat de două ori buletinele de vot şi au semnat toate cele 48 de procese verbale.

Bălan a mai spus că reprezentanţii moţiunilor au fost propuşi de fiecare lider de moţiune şi au fost validaţi de Convenţia Naţională Extraordinară.

El a mai precizat că membri Comisiei de organizare au pus la dispoziţia reprezentanţilor celor două moţiuni "Reformiştii" şi "Noul PDL. O nouă Românie" copii după procesele verbale de numărare şi centralizare a voturilor şi după tabele de delegaţi semnate de cei care au participat la procesul de votare.

"Lucrurile acestea s-au întâmplat până la 06:00 dimineaţa, toată noaptea le-am tras la xerox şi le-am pus la dispoziţie", a adăugat Bălan.

Membrii Comisiei de numărare a voturilor la Convenţia Naţională a PDL au analizat, sâmbătă noaptea, contestaţia depusă de susţinătorii Elenei Udrea privind rezultatul votului pentru alegerea preşedintelui partidului.

După încheierea Convenţiei, mai mulţi susţinători ai Elenei Udrea, printre care Cristian Petrescu, au venit la sediul partidului din Aleea Modrogan şi au depus o contestaţie privind rezultatul votului.

Preşedintele Comisiei de numărare a voturilor, Mircea Toader, a prezentat sâmbătă de la tribuna Convenţiei rezultatul turului 1 al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al partidului, precizând că liderul moţiunii "România dreaptă. Politica dincolo de lozinci", Vasile Blaga, care a obţinut majoritatea voturilor valabil exprimate (2344), este declarat preşedintele PDL. Moţiunea Elenei Udrea, "Noul Partid Democrat Liberal. O nouă Românie", a întrunit 2014 voturi, iar moţiunea "Reformiştii", a Monicăi Macovei - 209.

Mircea Toader a mai anunţat că, în urma votului exprimat de delegaţii la Convenţia Naţională a PDL, Daniel Buda a fost ales preşedinte al Comisiei Naţionale de Integritate, Statut şi Litigii (C.N.I.S.L.), iar Gheorghe Ialomiţianu preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie şi Control (C.N.R.C).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia de organizare a Convenţiei PDL: Votul din PDL a fost corect.
 Vizualizări articol: 744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia de organizare a Convenţiei PDL: Votul din PDL a fost corect0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei