Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 66 (5273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Am stabilit cu ARPIM că două treimi din arierate vor fi plătite în 2013, restul în 2014

Joi, 21 Martie 2013 (16:55:27)

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat joi, la conferinţa MEDIAFAX, că a semnat un protocol cu Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente ca două treimi din arierate, respectiv 3,5 miliarde de lei, să fie plătite în 2013, iar în 2014 restul până la 4,5 miliarde de lei

"Ieri (miercuri, n.r.) am semnat un protocol cu Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente(ARPIM), astfel încât în contractul cadru să putem veni cu plăţi eşalonate. Astfel, în 2013 vom face eşalonarea plăţilor facturilor care se vor emite după 1 aprilie 2013 cu până la 180 plus 30 de zile. De la 1 ianuarie 2014 până la 30 iunie 2014, eşalonarea să se facă la 90 plus 30 de zile, iar de la 1 iulie 2014 la 31 decembrie 2014 eşalonarea să se facă la 60 plus 30 de zile", a spus ministrul Eugen Nicolăescu la conferinţa MEDIAFAX Talks about Health Reform, cu tema "Reforma în sănătate 2013-2014".

Nicolăescu a mai spus că această eşalonare va fi făcută cu obligaţia Guvernului de a plăti în 2013 două treimi din arieratele înregistrate din 2009, diferenţa urmând să fie plătită în 2014. El a precizat că pentru cele două treimi a fost prevăzută în bugetul din acest an suma de 3,5 miliarde de lei.

Ministrul a subliniat însă că trebuie blocată efectuarea de arierate în continuare, pentru să altfel sistemul sanitar va rămâne în continuare cu datorii. Nicolăescu a precizat că de aceea a fost introdus proiectul ca managerii de spitale care trei luni înregistrează arierate să îşi piardă postul.

"Trebuie să găsim şi soluţii. Nu întâmplător am introdus în relaţia cu FMI că acei manageri de spitale care înregistrează arierate trei luni vor fi schimbaţi din funcţie", a explicat ministrul Sănătăţii.

Eugen Nicolăescu a mai spus că, "luând ca model protocolul cu ARPIM, a discutat încheierea unor acte similare şi cu Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România, dar şi cu Asociatia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România.

La conferinţa cu tema "Reforma în sănătate 2013-2014", organizată de agenţia de presă Mediafax în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, au fost dezbătute noutăţile în reforma sistemului sanitar împreună cu ministrul Sănătăţii şi cu Theodor Alexandrescu - CEO Allico Asigurări, Efthymios Papataxiarchis - preşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Dragoş Damian - preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Adrian Pană - secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Iulian Petre - vicepreşedinte al Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) şi un reprezentant al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Am stabilit cu ARPIM că două treimi din arierate vor fi plătite în 2013, restul în 2014.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Am stabilit cu ARPIM că două treimi din arierate vor fi plătite în 2013, restul în 20140.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei