Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 60 (5267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suspecţii români în furtul de tablouri de la Rotterdam vor să fie judecaţi în Olanda

Joi, 14 Martie 2013 (15:28:07)

Cei trei români acuzaţi de furtul a şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, în octombrie, vor să fie judecaţi în Olanda, a declarat avocatul lor pentru ziarul olandez Telegraaf, relatează site-ul DutchNews.nl.

Procuratura olandeză a anunţat anterior că a decis să nu declanşeze procedurile în vederea extrădării celor trei, anunţând că aceştia urmează să fie judecaţi în România. Unii experţi juridici au aprecat că acesta este un "pas obişnuit", potrivit site-ului.

Însă avocatul celor trei, Bogdan Cimbru, a declarat pentru ziarul Telegraaf că, dacă nu sunt judecaţi în Olanda, "picturile nu vor fi recuperate niciodată". "Au spus acest lucru foarte clar", a subliniat el pentru publicaţia olandeză.

Cei trei sunt îngrijoraţi de eventualitatea ispăşirii unei pedepse în închisori din România şi apreciază că nu vor beneficia de un proces corect. Ei vor să încheie o înţelegere cu procuratura olandeză, a mai spus avocatul, citat de site.

Furtul a avut loc pe 16 octombrie şi s-a desfăşurat în doar câteva minute. Tablouri ale lui Monet, Picasso, Matisse şi Gauguin se află printre operele furate.

O româncă în vârstă de 19 ani urmează să fie judecată în Olanda. Ea a fost arestată, fiind suspectată că s-a aflat în posesia picturilor în perioada de după furt. Poliţia olandeză crede că picturile au fost duse la o proprietate din Rotterdam, unde femeia locuia. Aici, tablourile ar fi fost scoase din rame.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suspecţii români în furtul de tablouri de la Rotterdam vor să fie judecaţi în Olanda.
 Vizualizări articol: 832 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suspecţii români în furtul de tablouri de la Rotterdam vor să fie judecaţi în Olanda0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei