Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 60 (5267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor acuză de concurenţă neloială unele lanţuri de farmacii

Joi, 14 Martie 2013 (17:48:39)

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Dumitru Lupuleasa, a declarat, joi, la Târgu Mureş, că există câteva lanţuri de farmacii care fac concurenţă neloială, practicând "nişte preţuri care sunt imposibil de realizat de către majoritate" şi că este nevoie de o reglementare legislativă.

Dumitru Lupuleasa a declarat jurnaliştilor că există câteva lanţuri de farmacii care nu procedează corect, acuzându-le de concurenţă neloială, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Se constată o concurenţă neloială, în sensul în care anumiţi furnizori, deci anumite farmacii, practică nişte preţuri care sunt imposibil de realizat de către majoritate. Şi atunci, majoritatea ca şi număr, dar poate nu ca forţă economică, suntem îngrijoraţi pentru că nu se face un serviciu etic, ci accentul cade mai mult pe partea comercială", a spus el.

Potrivit sursei citate, nu aceasta este menirea farmacistului.

"Şi atunci, se simte nevoia unei reglementări, pentru că legislativ nu este reglementat cum să faci reclamă la o farmacie şi cum nu. Toată lumea iubeşte anumiţi actori, dar nu poţi să le pui în gură că să vină la noi, că la noi e mai bine, consumaţi de la noi, că la noi sunt mai frumoase (medicamentele). Medicamentele sunt aceleaşi peste tot şi, cel mai important, contează respectarea prescripţiei medicale şi toate sfaturile utile pe care specialistul le poate da", a spus Lupuleasa.

El a adăugat că aceste servicii, legate de sfaturile pe care le dă farmacistul, nu sunt deocamdată cuantificate în bani, însă sunt foarte importante.

"Dacă pacientul se duce pentru 50 de bani la cineva care nu ştie să-i spună, s-ar putea ca lucrurile să nu fie în favoarea lui. Adică câştigă 50 de bani şi poate pierde sănătate, ani de viaţă, timp - aia e important", a arătat Lupuleasa.

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor a arătat că organizaţia a iniţiat un proiect de lege care să reglementeze aceste aspecte, care "e garat înt-o haltă" la Camera Deputaţilor, şi că nu se poate vorbi de un conflict între farmaciile individuale şi lanţurile de farmacii, pentru că doar câteva dintre cele din urmă au astfel de practici de concurenţă neloială.

"Nu e un conflict, adică există anumite lanţuri care nu procedează corect, care îşi fac o publicitate care nu este etică. Deci cu majoritatea lanţurilor conlucrăm sau coexistăm paşnic, pentru că este normal să fie şi un producător mai mare şi un producător mai mic şi o farmacie mai mare şi o farmacie mai mică. Dar atâta timp cât majoritatea lanţurilor au în spate şi distribuţie şi producţie şi au nişte discount-uri la care noi nu avem acces, din start suntem defavorizaţi", a spus Lupuleasa.

El a afirmat că unele dintre farmaciile individuale şi-au făcut carduri de fidelitate "dacă aceasta e moda", însă "nu despre asta e vorba".

"E vorba despre calitatea serviciului şi de promptitudinea şi de seriozitatea cu care oferi servicii pacientului. Despre asta ar trebui să fie vorba în toate farmaciile, din păcate nu e aşa", a spus Lupuleasa.

El a adăugat că reglementarea legislativă cerută ţine de voinţa politică şi că "acolo unde s-a vrut, s-a intervenit", dând ca exemplu Polonia şi Ungaria.

"Deci e o chestiune de voinţă politică. Dar, cum la noi alianţele se fac şi se desfac mai repede decât alte lucruri, sunt sceptic totuşi că vom asista la nişte schimbări majore, fundamentale", a arătat el.

Dumitru Lupuleasa participă, joi şi vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Pharma Forum, organizată sub patronajul Colegiului Farmaciştilor din România, alături de numeroşi profesori universitari şi reprezentanţi ai farmaciilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Colegiului Farmaciştilor acuză de concurenţă neloială unele lanţuri de farmacii.
 Vizualizări articol: 879 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor acuză de concurenţă neloială unele lanţuri de farmacii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei