Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 50 (5257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Videanu: Guvernul Ponta vrea să sacrifice interesul naţional pentru a pune Justiţia sub control

Duminică, 3 Martie 2013 (13:35:24)

Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat că Guvernul Ponta "vrea să sacrifice interesul naţional şi intrarea în Schengen" cu cinism, deoarece "speră să aibă controlul politic asupra justiţiei" şi a precizat că PDL va încerca prin toate mijloacele parlamentare să se lupte cu acest demers.

Videanu a spus, duminică, într-o conferinţă de presă, că PDL va încerca atât în Parlamentul României, "prin eventuala depunere a unei moţiuni simple, dar şi prin reprezentanţii democrat-liberali în PE şi prin familia politică a PD,L şi anume PPE, să menţină acest obiectiv în atenţia autorităţilor române, dar şi europene".

"Dacă criza politică din vara anului trecut generată de Guvernul Ponta şi de USL nu avea loc, România astăzi ar fi fost membru în Schengen cu drepturi depline, fără niciun fel de probleme", a susţinut Videanu.

El a criticat declaraţiile ministrului Corlăţean, validate de primul ministru Victor Ponta, privind renunţarea la intrarea României în Schengen şi a arătat că este pentru prima dată în istoria post-decembristă a României când oficial Guvernul anunţă că nu mai este interesat de aderarea României la Schengen, ceea ce "vine în contradicţie totală cu interesul naţional, obiectivele asumate de români în această perioadă".

"Această declaraţie are şi o explicaţie: din punctul de vedere al PDL, Guvernul Ponta vrea să sacrifice interesul naţional şi intrarea în Schengen cu cinism dintr-un singur considerent, şi anume acela că speră să aibă controlul politic asupra justiţiei. Ce se întâmplă în ultima perioadă, amânările cu nominalizările pentru ocuparea funcţiilor importante în Justiţia românească, are ca scop un demers politic de control asupra justiţiei", a precizat Adriean Videanu.

El a arătat că acest lucru, din punct de vedere al credibilităţii, "va arunca România în urmă cu 23 de ani".

"PDL prin toate mijloacele parlamentare pe care le are la dispoziţie va încerca să se lupte cu acest demers absolut iresponsabil din punct de vedere politic şi facem un apel la societatea civilă să se alăture acestui demers de a stopa această acţiune de politizare a justiţiei şi de sacrificare a interesului naţional", a mai spus Videanu.

El a arătat că Schengen înseamnă "un spaţiu de libertate şi de încredere economică, iar lovitura cea mai grea pe care Guvernul Ponta o dă României e cea dată credibilităţii economice".

"Pentru români, intrarea în spaţiul Schengen înseamnă să nu mai fie cetăţeni de mâna a doua în UE şi ar însemna să fie trataţi în mod egal, ca şi germanii, ca şi francezi,i ca şi toţi cetăţenii din UE. Din punctul de verere al PDL, mi se pare cel mai periculos demers politic din ultimii 23 de ani, demers politic care ţine de interesul naţional şi cred că societatea în ansamblul ei ar trebui să aibă un punct de vedere", a mai spus Videanu.

El a arătat că declaraţiile făcute de oficialii români "sunt de natură a confuza în momentul de faţă" pe toţi cei care trebuie să ia o decizie legată de aderarea României la spaţiul Schengen.

Videanu a mai spus că România a cheltuit mai bine de un miliard de euro pentru compatibilizarea frontierelor.

"Trebuia ca în iulie 2012 să avem graniţele terestre deschise, undeva la sfârşitul anului 2012 să avem şi graniţele maritime", a spus Videanu.

Întrebat despre declaraţiile ministrului afacerilor Externe, Titus Corlăţean, care suţinea că PDL şi Traian Băsescu nu şi-au folosit pârghiile politico-diplomatice pentru a susţine aderarea la Schengen, Adriean Videanu a spus că nu există pârghii politico-diplomatice ascunse.

"Nu există pârghii politico-diplomatice ascunse, toate pârghiile politico-diplomatice sunt la vedere. Îndeplineşti criteriile la vedere, intri, nu îndeplineşti criteriile la vedere, nu poţi să rezolvi în spatele uşilor închise", a mai spus Videanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Videanu: Guvernul Ponta vrea să sacrifice interesul naţional pentru a pune Justiţia sub control.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Videanu: Guvernul Ponta vrea să sacrifice interesul naţional pentru a pune Justiţia sub control0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei