Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 44 (5251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ţiriac: Leul este supraevaluat; va fi o nenorocire când va ajunge la o valoare mult mai slabă

Duminică, 24 Februarie 2013 (15:01:00)

Omul de afaceri Ion Ţiriac consideră că leul este supraevaluat şi că va fi “o nenorocire” atunci când va ajunge la o valoare mult mai slabă.

“Mereu am greşit-o. Şi acum o să greşesc. Eu spun că euro este mult supraevaluat în momentul acesta şi încet-încet, cu toată plăcerea pe care o au americanii, un dolar slab le convine extraordinar”, a afirmat Ţiriac la emisiunea “După 20 de ani”, difuzată duminică de Pro TV.

“Dar la noi, la Bucureşti, cursul cum este?”, întreabă unul dintre moderatori.

Leul este suprevaluat, spune omul de afaceri.

Întrebat dacaă este o situaţie de termen scurt sau de termen lung, Ţiriac a afirmat: “Nu ştiu cât timp se mai poate menţine, dacă nu real, artificial. Însă, după părerea mea, având în vedere că noi nu exportăm chiar atât cât am vrea şi trebuie să importăm puţin mai mult decât exportăm, deci există un deficit, o să fie o nenorocire când leul o să ajungă la o valoare mult mai slabă. Şi atunci, oarecum, încet-încet, sper să nu se întâmple, sper să fiu greşit, dar s-ar putea întâmpla”

Referitor la momentul deprecierii leului, răspunzând de asemenea unei întrebări, omul de afaceri a spus că este posibil să se întâmple şi în acest an.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat în urmă cu două săptãmâni că rata de schimb se situează într-o zonă care nu ridică probleme, banca centrală încercând în permanenţă să atenueze deviaţia cursului de la valoarea corectă şi să îl păstreze în echilibru.

BNR a anunţat vineri un curs de 4,3780 lei/euro. În luna ianuarie cursul mediu a fost de 4,3793 lei/euro, iar cotaţia medie pentru anul trecut s-a plasat la 4,4560 lei/euro.

Guvernul are o estimare de curs mediu pentru acest an de 4,5 lei/euro, în ciuda aprecierii semnificative a leului de la începutul acestui an, la un minim de 4,32 lei/euro, ceea ce înseamnă că se aşteaptă la o depreciere peste 4,5 lei/euro până la finele anului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţiriac: Leul este supraevaluat; va fi o nenorocire când va ajunge la o valoare mult mai slabă.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ţiriac: Leul este supraevaluat; va fi o nenorocire când va ajunge la o valoare mult mai slabă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei