Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 36 (5243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu în vizită oficială, vineri, la Vatican; va avea o convorbire tete-a-tete cu Papa Benedict

Joi, 14 Februarie 2013 (16:24:42)

Preşedintele Traian Băsescu va avea vineri, în vizită oficială de la Vatican, convorbiri cu Papa Benedict al XVI-lea şi secretarul de stat al Sfântului Scaun, Tarcisio Bertone, în programul său la Roma fiind şi o întâlnire cu români din Italia şi o vizită la Ordinul Suveran al Cavalerilor Ioaniţi.

Potrivit programului vizitei anunţat de Preşedinţie, Băsescu va ajunge la ora 12.00 a României la Vatican, urmând să fie întâmpinat de Suveranul Pontif în Sala Tronetto, după care cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete în Biblioteca privată a Papei, unde vor face şi o fotografie oficială.

Băsescu şi preşedintele Guatemalei sunt ultimii şefi de stat care vor avea o întâlnire oficială cu Papa Benedict al XVI-lea până pe 28 februarie, data când acesta se va retrage din pontificat, după cum a anunţat la începutul acestei săptămâni.

Preşedintele va avea convorbiri şi cu secretarul de stat al Sfântului Scaun, cardinalul Tarcisio Bertone, după care va depune un buchet de flori şi va păstra un moment de reculegere, alături de soţia sa Maria Băsescu, la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea din Basilica San Pietro, ulterior participând şi la o recepţie oferită cu prilejul acestei vizite de Ambasada României la Vatican.

De la ora 17.30, Băsescu va avea o întâlnire cu membrii comunităţii româneşti din Italia.

Preşedintele va face şi o vizită de stat la Ordinul Suveran Militar Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos şi de Malta. El va fi primit în Villa Magistrale de la Roma de către Marele Maestru, Principele Fra’ Matthew Festing, după care cei doi vor participa la o ceremonie şi un dineu oficial dedicate aniversării a 80 de ani de la stabilirea de relaţii bilaterale oficiale între România şi Ordinul Suveran Militar Ospitalier.

Cu ocazia acestei aniversări, preşedintele Traian Băsescu a decorat joi mai multe personalităţi ale Ordinului Suveran Militar Ospitalier, la propunerea lui Bogdan Tătaru-Cazaban, ambasadorului României pe lângă Sfântul Scaun şi Ordinul Suveran.

Potrivit decretului de decorare, acestea au fost conferite "în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea legăturilor cu ţara noastră şi susţinerea activităţii Serviciului de Ajutor Maltez în România”.

Astfel, Ordinul Naţional "Pentru Merit" - în grad de Mare Cruce a fost conferit lui Franz A. Reichsgraf von Hartig, ambasador al Ordinului Suveran Militar de Malta în România, Ordinul Naţional "Pentru Merit" - în grad de Mare Ofiţer lui Fra’ John Dunlap, Fra’ Duncan Gallie, Fra Emmanuel Rousseau, Gian Luigi Magliocco, Antonio Sanchez-Corea, Winfried Graf Henckel von Donnersmarck, membri ai Consiliului Suveran, dar şi lui Fra’ John Critien, administrator al Tezaurului comun.

De asemenea, Ordinul Naţional "Pentru Merit" - în grad de Comandor a fost conferit de preşedintele Băsescu contesei Isabella Salburg, şef de Cabinet al Marelui Cancelar, doamnei Daniela Bonucci, şef al Departamentului Afaceri Interne, lui Leonardo Marra, şef al Serviciului Protocol, baronului Eugenio Ajroldi di Robbiate, director al Biroului Comunicare.

Ordinul Naţional "Pentru Merit" - în grad de Ofiţer a fost conferit Antonellei Di Donato Liberati, responsabil pentru relaţia cu România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu în vizită oficială, vineri, la Vatican; va avea o convorbire tete-a-tete cu Papa Benedict.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu în vizită oficială, vineri, la Vatican; va avea o convorbire tete-a-tete cu Papa Benedict0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei