Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 24 (5231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MEN: Nu susţinem înfiinţarea şcolilor de corecţie şi nici nu avem în vedere un astfel de proiect

Joi, 31 Ianuarie 2013 (14:14:39)

Ministerul Educaţiei a anunţat, joi, nu susţine înfiinţarea şcolilor de corecţie şi nici nu are în vedere o asemenea temă pe agenda de lucru, precizarea venind după ce în presă a apărut informaţia potrivit căreia instituţia ar avea un astfel de proiect.

Ministerul Educaţiei Naţionale consideră că măsurile coercitive, precum acelea pe care le presupune şcoala de corecţie, nu sunt un răspuns în privinţa corijării comportamentelor care ies din norma socială general acceptată, susţin oficialii instituţiei.

În opinia Ministerului Educaţiei, prevenţia actelor violente, antisociale, prin educaţie şi consiliere, prin conlucrarea între şcoală, părinţi şi elevi sunt elementele esenţiale în corijarea atitudinii elevilor.

"Sistemul de educaţie, prin instituţiile şi reprezentanţii săi, este chemat să dea direcţii constructive pentru beneficiarii acestuia, elevii", arată, joi, Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

Solicitarea privind înfiinţarea şcolilor de corecţie ar fi fost formulată de către federaţiile din învăţământ la discuţiile cu ministrul Educaţiei, după ce în şcoli au avut loc mai multe cazuri de violenţă, potrivit informaţiilor apărute în presă.

Reprezentanţii profesorilor ar fi susţinut înfiinţarea unor şcoli de reeducare pentru elevii agresivi, pentru că aceştia nu se mai tem de scăderea notei la purtare sau de alte sancţiuni din regulamentul şcolar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MEN: Nu susţinem înfiinţarea şcolilor de corecţie şi nici nu avem în vedere un astfel de proiect.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MEN: Nu susţinem înfiinţarea şcolilor de corecţie şi nici nu avem în vedere un astfel de proiect0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei