Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 16 (5223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hăineală: A fost dintotdeauna dorinţa sistemului ca numirile procurorilor să se facă de CSM

Marţi, 22 Ianuarie 2013 (17:01:30)

Preşedinta Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt Hăineală, a declarat, marţi, că a fost dintotdeauna dorinţa sistemului ca numirile procurorilor şefi "să fie făcute la nivelul forului magistraţilor"

Premierul Victor Ponta a declarat, după discuţiile cu membrii Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, că pledează ca prin modificarea Constituţiei procurorii şefi, inclusiv procurorul general, să fie selectaţi şi numiţi de CSM, fără implicarea ministrului Justiţiei şi a preşedintelui.

Întrebată cu comentează afirmaţia premierului privind revizuirea Constituţiei în ceea ce priveşte procurorii, Oana Schmidt Hăineală a spus: "A fost dintotdeauna dorinţa sistemului ca numirile să fie făcute la nivelul forului magistraţilor. Aici vorbim însă de o procedură de revizuire a Constituţiei".

Marţi, întrebat dacă ar fi bine ca procurorul general să prezinte un raport anual în faţa Parlamentului, după modelul altor ţări europene, premierul Victor Ponta a spus: "E o soluţie bună şi aceasta, însă a nu se crea impresia că parchetele sunt sub controlul Parlamentului, dar într-adevăr întotdeauna, în virtutea colaborării între puterile statului, dacă nu mai e atunci ministrul Justiţiei şi nici preşedintele care fac parte din puterea Executivă poţi să ai o colaborare între Justiţie şi Parlament care, indiferent de supărări sau nesupărări la adresa Parlamentului, Parlamentul este totuşi cea mai reprezentativă instituţie politică".

Legat de această afirmaţie, preşedintele CSM a spus că nu a văzut acea declaraţie a premierului.

"Ceea ce pot să vă spun este că, la acest moment, în condiţiile în care procurorul este magistrat independent, procurorul nu răspunde în faţa Parlamentului României în niciun caz şi Parlamentul României nu are niciun drept şi niciun atribut legal de a pune întrebări procurorilor vis-a-vis de modul în care-şi îndeplinesc atribuţiile de serviciu. Pentru asta există CSM", a conchis Hăineală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hăineală: A fost dintotdeauna dorinţa sistemului ca numirile procurorilor să se facă de CSM.
 Vizualizări articol: 666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hăineală: A fost dintotdeauna dorinţa sistemului ca numirile procurorilor să se facă de CSM0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei