Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 7 (5214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tradiţionala vânătoare de la Balc, organizată de Ion Ţiriac, se va desfăşura sâmbătă şi duminică

Vineri, 11 Ianuarie 2013 (16:11:46)

Tradiţionala vânătoare de la Balc, organizată anual de omul de afaceri Ion Ţiriac, se va desfăşura, sâmbătă şi duminică, pe domeniul din judeţul Bihor unde în anii anteriori au fost invitaţi, între alţii, Wolfgang Porsche, proprietarul companiei auto, şi Georges Marsan, primarul din Monte Carlo.

Un echipaj al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor va fi prezent acolo pe toată durata vânătorii de la Balc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Exact ca în fiecare an vom avea un echipaj medical acolo pe tot parcursul evenimentului. Am încheiat cu ei un protocol şi mâine şi poimâine (sâmbătă şi duminică - n.r.) o echipă de la noi va fi acolo (pe domeniul de la Balc - n.r.) să recolteze probe pentru efectuarea unor analize pentru depistarea unor boli precum trichineloza sau pesta porcină. Asigurăm permanenţă acolo. Probele se vor recolta acolo, iar analizele se fac aici, la noi, pe cheltuiala lor", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, dr. Remus Moţoc, şeful DSVSA Bihor.

Deocamdată nu se ştie cine vor fi oaspeţii lui Ţiriac în acest an şi nici dacă aceştia vor sosi pe aeroportul din Oradea sau în Ungaria, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani.

Cel mai probabil, la fel ca anii trecuţi, vineri seară oaspeţii lui Ion Ţiriac în Bihor vor participa la o masă tradiţională românească, urmând ca vânătoarea de la Balc să înceapă sâmbătă dimineaţă, iar pe parcursul zilei să fie două goane, urmând ca duminică, în ultima zi, să aibă loc o singură goană, după care participanţii să facă o fotografie de grup, iar apoi să plece.

Anul trecut, 254 de mistreţi au fost vânaţi la Balc, în timpul vânătorii tradiţionale. Carnea urma să fie oferită, după efectuarea analizelor, unor cămine pentru îngrijirea vârstnicilor şi a copiilor.

Potrivit stirileprotv.ro, în 2012, printre oaspeţii lui Ion Ţiriac s-au numărat Wolfgang Porsche - proprietarul companiei germane producătoare de autoturisme de lux cu acelaşi nume, Georges Marsan - primarul din Monte Carlo, Franz Rauch - producător de sucuri naturale din Europa, Klaus Mangold - fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler, Alfred Baumhauer - designerul brand-ului Cartier şi Inigo Herrera - fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Partidele de vânătoare de la Balc, domeniu care se întinde pe 150 de hectare, au devenit cunoscute în 2005, când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase.

În mod tradiţional, vânătoarea se desfăşura la sfârşitul celei de-a treia săptămâni a lunii ianuarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tradiţionala vânătoare de la Balc, organizată de Ion Ţiriac, se va desfăşura sâmbătă şi duminică.
 Vizualizări articol: 565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tradiţionala vânătoare de la Balc, organizată de Ion Ţiriac, se va desfăşura sâmbătă şi duminică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei