Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 3 (5210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Bugetul Sănătăţii, mai mare cu 30% decât în 2012; din păcate, o parte se duce la datorii

Luni, 7 Ianuarie 2013 (15:21:45)

Bugetul Sănătăţii pentru 2013 este mai mare cu 30 la sută faţă de cel de anul trecut, însă, din păcate, o parte a acestuia, aproximativ 3,5 miliarde de lei, va fi cheltuită pe datorii acumulate în intervalul 2009 - 2012, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

"Bugetul lui 2013 este mai mare şi la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, pentru că are sume de echilibrare de la buget, şi la Ministerul Sănătăţii, cu circa 30%. Numai că, aici (la minister - n.r.), este nefericirea mea - o mare parte din bani se duc pentru datoriile acumulate în 2009 - 2012. Şi, din păcate, nu achit integral toate datoriile cu aceste sume suplimentare alocate, dar măcar ne dă o «respiraţie» pentru 2014 încolo", a precizat ministrul Sănătăţii.

Potrivit demnitarului, datoriile acumulate în intervalul menţionat sunt de aproximativ 4,5 miliarde de lei, din aceşti bani urmând să fie achitaţi, probabil, în jur de 3,5 miliarde lei.

"Dacă bugetul în 2014 va fi la nivelul lui 2013, atunci e clar că pot să achit ultimele datorii şi să intru într-un normal şi voi putea face şi o serie de programe. Anul 2012 nu e închis încă, deci datoriile se duc undeva la circa 4,5 miliarde de lei. Şi eu voi plăti, anul acesta, probabil, în jur de 3,5 miliarde de lei, deci ar mai rămâne cam un miliard pentru 2014", a explicat ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă în 2013 contează pe faptul că nu vor mai exista datorii, ministrul a răspuns afirmativ. "Da. Vrem să intrăm în normalitate, să fim cu toate plăţile la zi. În 2013, suntem cu toate plăţile la zi. Le plătim toate datoriile, cu condiţia ca ei să nu mai facă altele. Prin metodele noastre şi mecanismele de control şi transparenţă pe care vrem să le introducem, vom ţine cheltuielile în limita bugetului", a adăugat ministrul Sănătăţii.

În aceste condiţii, date fiind mecanismele create deja prin bugetul lui 2013, spitalele vor trebuie să se încadreze în banii primiţi, potrivit ministrului.

Bugetul Ministerului Sănătăţii pe 2012 a fost de 5,46 miliarde lei, reprezentând aproximativ 4% din PIB.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Bugetul Sănătăţii, mai mare cu 30% decât în 2012; din păcate, o parte se duce la datorii.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Bugetul Sănătăţii, mai mare cu 30% decât în 2012; din păcate, o parte se duce la datorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei