Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 1 (5208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Taxa de pod Giurgeni-Vadul Oii şi Feteşti-Cernavodă creşte în februarie;reduceri la treceri multiple

Vineri, 4 Ianuarie 2013 (18:29:15)

Taxele pentru o trecere peste Dunăre pe podurile de la Giurgeni - Vadul Oii şi Feteşti - Cernavodă vor fi majorate cu peste 10%, în două faze, dar vor fi acordate reduceri pentru trecerile multiple şi preplătite.

Noile tarife au fost aprobate printr-un ordin al ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, care modifică prevederile unui act similar din 2010.

Ordinul a fost publicat vineri în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare în termen de 30 de zile.

În prima etapă tarifele vor fi majorare cu aproximativ 10%, urmând ca începând de la 1 aprilie 2013 acestea să crească până la nivelul maxim indexat.

În cazul podului Giurgeni - Vadul Oii, taxa pentru o trecere în cazul autoturismelor şi vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone va creşte de la 9 lei la 10 lei în prima etapă şi la 11 lei în cea de-a doua. În cazul vehiculelor cu minim patru axe şi masa totală maximă autorizată de minim 12 tone, taxa pentru o trecere va urca la 55 lei, respectiv la 64 lei.

Pentru podul Feteşti - Cernavodă, costul unei treceri pentru autoturisme şi vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 tone va urca de la 11 lei la 12 lei, respectiv la 13 lei, în etapa a doua. În cazul celor cu masa totală maximă autorizată de cel puţin 12 tone, taxa pentru o trecere va fi majorată la 80 lei, respectiv la 91 lei, în etapa a doua.

Valoarea taxelor include TVA.

Ministerul a propus aplicarea tarifelor indexate în două etape, concomitent cu unele facilităţi, apreciind că majorarea tarifelor va avea un impact negativ economico - social asupra operatorilor de transport şi asupra persoanelor fizice.

Una dintre facilităţi prevede că tarifele pentru autoturisme şi autovehicule de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone vor fi diminuate cu 20% pentru un număr de 20 de treceri, valabile până la 31 decembrie a fiecărui an.

Totodată, tarifele propuse pentru celelalte categorii de vehicule (comerciale), de transport marfă şi persoane, au valoarea redusă cu 13% pentru un număr de 20 de treceri valabile până la 31 decembrie a fiecărui an.

Ordinul prevede şi eliminarea tarifului prevăzut pentru motociclete, având în vedere că ponderea trecerilor prin staţiile de taxare ale acestor categorii de vehicule este foarte scazută, de aproximativ 0,2 % din numărul total de vehicule înregistrate în baza de date.

Pentru podul peste Dunăre în sensul Giurgiu - Ruse, tarifele sunt exprimate în euro, iar MTI a decis menţinerea acestora la valorile actuale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxa de pod Giurgeni-Vadul Oii şi Feteşti-Cernavodă creşte în februarie;reduceri la treceri multiple.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taxa de pod Giurgeni-Vadul Oii şi Feteşti-Cernavodă creşte în februarie;reduceri la treceri multiple0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei