Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 dec 2012 - Anul XVII, nr. 298 (5203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autorităţile din Focşani au instituit stare de alertă din cauza zăpezii

Joi, 20 Decembrie 2012 (18:33:19)

Autorităţile din Focşani au instituit stare de alertă în oraş, primarul Decebal Bacinschi spunând că decizia a fost luată pentru a putea suplimenta numărul utilajelor de deszăpezire, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit primarului din Focşani, Decebal Bacinschi, decizia instituirii stării de alertă în municipiu a fost luată în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă. Bacinschi a explicat că starea de alertă presupune o mobilizare generală a tuturor forţelor şi resurselor umane pentru înlăturarea efectelor viscolului.

"Starea de alertă nu o interpretaţi ca stare de alertă. Am primit comunicat de cod portocaliu şi pentru a preîntâmpina o situaţie complicată, am dat această stare de alertă să pot să aduc utilaje, să completez numărul utilajelor, să curăţ străzile, bulevardele, tot oraşul. Dacă în noaptea aceasta se opreşte, mâine am făcut bec în tot oraşul. Aşa am stabilit în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, pentru că nu vreau să mă trezesc de Crăciun cu tot oraşul blocat, de aceea am instituit această stare", a declarat Decebal Bacinschi.

La Focşani, ninge de joi dimineaţă, iar stratul de zăpadă depăşeşte 5-6 centimetri. Traficul se desfăşoară cu dificultate, însă fără restricţii sau blocaje.

În Vrancea, patru drumuri naţionale şi şapte drumuri judeţene au fost închise în urma viscolului şi zăpezii abundente, iar mai multe localităţi sunt izolate, unele chiar de miercuri. Este cazul satului Stupina din comuna Măicăneşti, unde nu mai ajunge nicio maşină de miercuri de la prânz, după ce a fost închis DN 23 B între Măicăneşti şi Ciorăşti. Nici cei 15 copii din satul Stupina nu au mai putut ieşi din localitate ca să ajungă la şcoală la Măicăneşti, potrivit primarul comunei Măicăneşti, Costel Necula.

De asemenea, 21 de localităţi sunt nealimentate cu energie electrică din cauza avariilor apărute la reţeaua de electricitate pe fondul viscolului puternic.

Judeţul Vrancea este sub avertizare cod portocaliu de viscol şi ninsori abundente până joi la ora 21.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile din Focşani au instituit stare de alertă din cauza zăpezii.
 Vizualizări articol: 697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autorităţile din Focşani au instituit stare de alertă din cauza zăpezii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei