Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 dec 2012 - Anul XVII, nr. 283 (5188)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reduceri de până la 50% pachetele de vacanţă de vară vândute în decembrie

Luni, 3 Decembrie 2012 (14:02:06)

Agenţiile de turism au lansat în luna decembrie programul "Turbo early booking", cu reduceri de până la 50% pentru pachetele de vacanţă din vară vândute până la sfârşitul acestui an, discounturile fiind duble faţă de programul clasic early booking, care se încheie la finele lui martie.

"În luna decembrie agenţiile au lansat în premieră turbo early booking, un program cu reduceri speciale valabile doar până la sfârşitul anului. Discounturi care sunt aproape duble faţă de programul clasic early booking, care se încheie la 31 martie", a declarat pentru MEDIAFAX Marius Usturoiu, proprietarul Mareea, una dintre cele mai mari agenţii de turism intern din România şi principalul turoperator specializat în litoralul românesc.

El spune că reducerile din decembrie ajung până la 40-50%, iar începând din ianuarie şi până la finalul lui martie sunt de maxim 25%.

Şi Cristian Pandel, proprietarul grupului de agenţii Christian Tour, unul dintre cele mai mari din piaţă, spune că faţă de reducerile din decembrie, în ianuarie preţurile pentru early booking vor creşte cu aproximativ 20%.

Reducerile scad treptat la începutul anului, afirmă şi Alin Burcea, proprietarul agenţiei Paralela 45, în medie cu 10% pe lună, ajungând în martie la 20-25%.

Usturoiu spune că printre destinaţiile care pot fi cumpărate cu mari reduceri în decembrie se numără litoralul românesc, Grecia, Turcia, Bulgaria şi Spania.

Burcea spune că în ceea ce priveşte agenţia pe care o conduce cea mai vândută destinaţie prin early booking este Turcia, dar şi Bulgaria. Sunt şi destinaţii care nu reduc preţurile pentru cei care cumpără vacanţe în avans, şi printre ele se numără Coasta de Azur din Franţa.

Şi în România sunt pachete care nu se vând prin early booking. "Destinaţiile de iarnă în mod special nu s-au integrat în acest tip de program. În ţară, cel mai slab se vând destinaţiile balneare", spune Usturoiu.

Programul early booking a luat amploare în ultimii ani în România, ajungând să ocupe o pondere din ce în ce mai mare în vânzările agenţiilor de turism. În cazul unora dintre agenţii, vânzările de pachete early booking au ajuns la o pondere de 30-40% din totalul afacerilor.

Dar, ca de fiecare dată, România este printre ultimele când este vorba de o tendinţă în domeniu. Dacă discounturile medii acordate de hotelierii din Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania sunt de 30-40%, în România media este 15-20%.

Şi acesta este încă un motiv pentru care hotelurile româneşti sunt printre cele mai goale din Europa, alături de slabul apetit pentru atragerea turiştilor străini, de lipsa agrementului, a investiţiilor în modernizări şi a programelor all inclusive, care fac ca litoralul Bulgariei să fie plin tot sezonul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reduceri de până la 50% pachetele de vacanţă de vară vândute în decembrie.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reduceri de până la 50% pachetele de vacanţă de vară vândute în decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei