Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 dec 2012 - Anul XVII, nr. 283 (5188)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prognoza meteo până în 16 decembrie: Vreme rece în majoritatea regiunilor, ninsori slabe

Luni, 3 Decembrie 2012 (16:13:26)

Vremea va fi rece în următoarele două săptămâni, cu temperaturi maxime spre zero grade în majoritatea regiunilor şi ninsori slabe, potrivit prognozei pentru intervalul 3-16 decembrie, dată publicităţii luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, până în 7 decembrie, temperatura aerului va fi în scădere, de la valori maxime în jur de 4 grade, până la valori, în medie, de 1...2 grade, vremea devenind rece pentru această perioadă. Începând din 8 decembrie, se va înregistra o uşoară creştere spre valori maxime medii în jur de 3 grade până în ultimele două zile ale intervalului, când se va înregistra o nouă scădere. Temperaturile minime vor scădea până în data de 7 decembrie, la valori medii în jur de -4 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta. Vor fi precipitaţii în general slabe, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu probabilitate mai mare până în 6 decembrie şi după 8 decembrie, se arată în prognoză.

Meteorologii anticipează aproximativ aceeaşi vreme şi în Crişana, unde temperaturile maxime se vor situa sub mediile climatologice ale perioadei şi vor fi în scădere uşoară până în data de 7 decembrie, când se vor situa, în medie, în jurul valorii de 0 grade. Începând din 8 decembrie, se va înregistra o uşoară creştere spre valori maxime medii în jur de 2 grade până în ultimele două zile ale intervalului, când vor scădea din nou. Temperaturile minime vor scădea până în data de 8 decembrie, la valori medii în jur de -6 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta.
Vor fi precipitaţii, în general, slabe, mai ales sub formă ninsoare, cu probabilitate mai mare până în 6 decembrie şi după 8 decembrie.

Şi în Transilvania, vremea se va răci până în 7 decembrie, când maximele termice vor deveni uşor negative şi se vor situa, în medie, în jurul valorii de -2 grade. După 8 decembrie, temperaturile maxime se vor menţine în continuare negative, la valori medii de -2...-1. Temperaturile nocturne vor fi în scădere în prima jumătate a intervalului până la valori medii în jur de -8 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative. În zonele depresionare, se vor înregistra valori minime în jur de -10 grade. Temporar va ninge slab, cu probabilitate mai mare până în 5 decembrie şi după 8 decembrie.

În Maramureş, vremea va fi rece pentru începutul lunii decembrie. Temperatura aerului va fi în scădere până în 8 decembrie, când valorile maxime medii vor deveni negative la valori de -2...-1, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de -6 grade. Până la sfârşitul intervalului, regimul termic nu va avea variaţii semnificative, o uşoară scădere urmând să se înregistreze după data de 14 decembrie. Temporar, va ninge slab, cu o probabilitate mai mare în 5 decembrie şi după data de 8 decembrie.

Pentru Moldova, meteorologii anticipează ninsori slabe doar în 5 şi 6 decembrie. În restul intervalului, probabilitatea de precipitaţii, sub formă de ninsoare, va fi redusă. Temperatura aerului va fi în scădere uşoară şi treptată. Maximele termice vor fi la începutul intervalului, în medie, de 2...4 grade, iar după data de 12 decembrie, vor deveni uşor negative şi se vor situa în jurul valorii de -2 grade. Temperaturile minime, uşor pozitive la începutul intervalului, vor deveni negative după data de 5 decembrie şi vor fi, în medie, de -6...-4 grade.

În Dobrogea, vremea va fi mai caldă decât în restul ţării şi nu va ninge. Astfel, până în 6 decembrie, vor exista uşoare fluctuaţii ale temperaturii aerului, dar valorile se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei. Temperaturile maxime mai pot atinge 10...11 grade, iar cele minime vor fi între 2 şi 6 grade. Începând din 7 decembrie, vremea se va răci, apropiindu-se de normalul termic al perioadei. Vor fi, în medie, maxime de 4-6 grade şi minime uşor negative, în jur de -1 grad. În zilele 5 şi 6 decembrie va ploua, iar după 9 decembrie va creşte probabilitatea de precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă.

În Muntenia, temperatura aerului va fi în scădere uşoară şi treptată, valorile termice apropiindu-se de cele normale pentru această perioadă. În timpul zilei, la începutul intervalului, maximele vor fi, în medie, de 4-6 grade, iar după 11 decembrie se vor situa în jurul valorii de 2 grade. Temperaturile din cursul nopţilor, uşor pozitive la începutul intervalului, vor deveni negative după data de 5 decembrie şi vor fi, în medie, de -4...-2 grade. În 5 şi 6 decembrie se vor semnala precipitaţii slabe, mixte, iar probabilitatea de precipitaţii mixte va creşte după 8 decembrie.

În Oltenia, temperatura aerului va fi în scădere uşoară şi treptată. Temperaturile maxime vor fi la începutul intervalului, în medie, de 4...6 grade, iar după 14 decembrie se vor apropia de 0 grade. Temperaturile minime vor coborî sub pragul îngheţului încă de la începutul intervalului şi vor fi, în medie, de -5...-3 grade. În 5 decembrie, sunt aşteptate precipitaţii mixte, iar după 8 decembrie, temporar, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

La munte, temperatura aerului va fi în scădere uşoară până în 7 decembrie, apoi variaţiile vor fi nesemnificative. Valorile maxime vor fi, în medie, de -6...-4 grade, iar cele minime, de -12...-8 grade.
Temporar, va ninge, cu precădere în zilele de 3 şi 5 decembrie şi după 8 decembrie.

Prognoza este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prognoza meteo până în 16 decembrie: Vreme rece în majoritatea regiunilor, ninsori slabe.
 Vizualizări articol: 504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prognoza meteo până în 16 decembrie: Vreme rece în majoritatea regiunilor, ninsori slabe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei