Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 nov 2012 - Anul XVII, nr. 277 (5182)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Arafat: Pentru buget se lucrează pe schiţa existentă; propunem schimb de programe între MS şi CNAS

Luni, 26 Noiembrie 2012 (14:17:31)

Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat luni, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform, că pentru bugetul de anul viitor se lucrează pe schiţa existentă, pentru a face anumite propuneri, printre care şi un schimb de programe între MS şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Raed Arafat a spus că propunerile la care se lucrează vizează mai multe aspecte, printre care şi un schimb de programe între Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), astfel încât ministerul să păstreze programele de prevenire şi programele strategice, printre care cele privind TBC şi HIV, iar CNAS să preia programele curative care erau la MS.

"Tot la minister se va păstra Urgenţa, Serviciul de Ambulanţă va fi preluat la bugetul ministerului, iar partea de transport şi consultaţii private va fi plătită de către Casă", a precizat Raed Arafat la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform, organizată de agenţia de presă Mediafax şi ARPIM, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii.

Ministrul a adăugat că ar vrea să apară şi programe de sprijin pentru problemele care ţin de terapie intensivă, traumă, accidente vasculare şi întărirea programului de prevenire a infarctului.

"Va trebui să suplimentăm suma, pentru că numărul pacienţilor care beneficiază de el creşte. Există 36 de medici în pregătire pentru cardiologie intervenţională. Dacă termină la sfârşitul anului viitor cursurile de competenţă, cred că vom putea creşte şi numărul de centre care fac cardiologie intervenţională", a mai spus Raed Arafat.

Ministrul Sănătăţii dezbate problemele din sistemul sanitar, împreună cu toţi cei implicaţi în acest domeniu, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform, organizată de agenţia de presă Mediafax şi ARPIM, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii.

După numeroase dezbateri şi controverse, Ministerul Sănătăţii a finalizat în urmă cu patru luni proiectul legii sănătăţii. La conferinţa Mediafax Talks about Health Reform se discută stadiul în care se află aceasta, modelul de aplicare şi paşii de urmat în 2013 pentru o cât mai bună colaborare a părţilor implicate: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, spitale, companii farmaceutice şi farmacii, asiguratori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arafat: Pentru buget se lucrează pe schiţa existentă; propunem schimb de programe între MS şi CNAS.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arafat: Pentru buget se lucrează pe schiţa existentă; propunem schimb de programe între MS şi CNAS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei