Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2012 - Anul XVII, nr. 266 (5171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Cum e să fii şeful unui stat şi să spui că acela nu mai e stat de drept? E un pic ridicol

Marţi, 13 Noiembrie 2012 (14:42:42)

Premierul Victor Ponta consideră că declaraţia preşedintelui Traian Băsescu privind raportul MCV este "un pic ridicolă", arătând că nu înţelege cum preşedintele unui stat poate afirma că acest stat nu este unul de drept.

"Când preşedintele unei ţări spune că ţara pe care domnia sa o conduce nu mai este un stat de drept poate fi un raport dezastruos sau poate toată lumea nu îl ia în seamă. Cum e să fii şeful unui stat şi să spui că statul acela nu mai e stat de drept când tu eşti şeful acelui stat? E un pic ridicol, trebuie să recunoaştem. Nu ştiu dacă cei de la Comisie au acest simţ al ridicolului", a spus el.

Ponta a adăugat că, aşa cum a fost convenit anterior, urmează să aibă o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu probabil miercuri, în care se va discuta despre bugetul UE pentru perioada 2014-2020, dar inevitabil se va discuta şi despre scrisoarea pe care a primit-o din partea şefului statului.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, luni, că i-a transmis premierului Victor Ponta o scrisoare în legătură cu cei patru membri ai Executivului acuzaţi de ANI de incompatibilitate, menţionând că viza "şi o eventuală remaniere".

În conferinţa de presă susţinută luni la Palatul Cotroceni, preşedintele Băsescu a apreciat că raportul MCV, ce urmează să fie prezentat în decembrie sau ianuarie, va fi unul "dezastruos".

"La Senat a existat o hotărâre definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care s-a constatat incompatibilitatea unui senator. Care a fost reacţia Senatului? Prin vot a înfrânt hotărârea definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie. Aşa ceva demonstrează că România nu este stat de drept. La Camera Deputaţilor pentru doi foşti miniştri s-a cerut începerea urmăririi penale. Reacţia Camerei Deputaţilor a fost să nu încuviinţeze, să nu permită, prin vot, începerea urmăririi penale (...) Oriunde în lumea civilizată, când un ministru, un parlamentar este suspectat de eventuale acte de corupţie sau de incompatibilităţi sau de lucruri în neregulă, el demisionează. La noi, politicienii se solidarizează unii cu alţii. Or, asta demonstrează că nu suntem stat de drept. Iar efectele le vom vedea în raportul pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare din luna decembrie sau ianuarie, când va fi emis", a argumentat preşedintele.

El a arătat că toată deprecierea privind statul de drept a fost generată în ultimele şase luni. "Credeţi-mă, însă, că sunt un om care are experienţă şi percepţia corectă a modului cum se analizează lucrurile la Bruxelles şi ele se analizează în spiritul angajamentelor noastre şi al valorilor Uniunii Europene. Va fi un raport dezastruos. Nici măcar nu s-a negociat desemnarea unui Avocat al Poporului, aşa cum ne angajasem, să avem un nou Avocat al Poporului prin consens între forţele politice. S-au respins tot timpul acţiunile justiţiei împotriva oamenilor politici importanţi. Sunt elemente care nu pot caracteriza un stat de drept. Sunt elemente care ne trimit cu mulţi ani înapoi şi toată această depreciere este generată în ultimele şase luni", a spus Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Cum e să fii şeful unui stat şi să spui că acela nu mai e stat de drept? E un pic ridicol.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Cum e să fii şeful unui stat şi să spui că acela nu mai e stat de drept? E un pic ridicol0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei