Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 oct 2012 - Anul XVII, nr. 254 (5159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertisment MAE: În 12 state de pe Coasta de Est a SUA e stare de urgenţă din cauza uraganului Sandy

Marţi, 30 Octombrie 2012 (14:08:46)

MAE atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în SUA că în douăsprezece state de pe Coasta de Est a fost declarată stare de urgenţă din cauza uraganului Sandy, iar activitatea aeroporturilor a fost afectată.

În caz de necesitate, cetăţenii români aflaţi în zonă se pot adresa misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de pe teritoriul SUA şi Canada, precizează un comunicat de presă transmis marţi de MAE.

Aeroporturile din zona de nord-est a SUA au anunţat că vor anula numeroase curse, iar majoritatea zborurilor vor avea întârzieri majore.

Cele douăsprezece state în care a fost declarată starea de urgenţă sunt Connecticut, Delaware, District of Columbia, Maine, Maryland, Massachussets, New Hampshire, New Jersey, New York, Pennsylvania, Rhode Island şi Virginia.

Reprezentanţii autorităţilor locale au adresat un apel locuitorilor acestei zone să îşi procure provizii de mâncare, apă, baterii.

De asemenea, Marina SUA a ordonat vaselor din zona Norfolk, în largul coastei statului Virginia să iasă în larg.

Autoritățile SUA au luat numeroase măsuri de siguranţă şi pregătesc populaţia pentru posibilele întreruperi de curent electric şi inundaţii.

În District of Columbia, unde se aşteaptă ca uraganul să producă inundaţii şi rafale puternice de vânt, oficialii locali au luat măsuri de pregătire a populației, distribuind saci de nisip. De asemenea, au fost instalate generatoare în anumite intersecţii unde semafoarele ar putea fi afectate, mai precizează atenţionarea MAE.

Preşedintele american Barack Obama a decretat marţi dimineaţa stare de "catastrofă majoră" în statul New York, după trecerea uraganului Sandy, care a făcut ravagii pe coasta de est a Statelor Unite, inundând o mare parte din Manhattan, relatează AFP.

Această decizie "permite accesul la fondurile federale al persoanelor afectate în comitatele Bronx, Kings, Nassau, New York, Richmond, Suffolk şi Queens", precizează Casa Albă într-un comunicat.
Stare de castastrofă majoră a fost decretată şi pentru New Jersey.

Marţi dimineaţa, viteza rafalelor de vânt a scăzut la 105 de kilometri pe oră, în timp ce Sandy înainta pe uscat, potrivit Centrului de previziuni hidrometeorologice american (HPC). La ora 05.00 (11.00, ora României), centrul furtunii se afla la 145 de kilometri de Philadelphia (Pennsylvania) şi se îndrepta spre vest.

Înainte de a atinge uscatul, luni seara, Sandy, atunci clasat ca uragan, era însoţit de rafale de vânt de 150 de kilometri pe oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avertisment MAE: În 12 state de pe Coasta de Est a SUA e stare de urgenţă din cauza uraganului Sandy.
 Vizualizări articol: 504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avertisment MAE: În 12 state de pe Coasta de Est a SUA e stare de urgenţă din cauza uraganului Sandy0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei