Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 oct 2012 - Anul XVII, nr. 229 (5134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România, printre ţările vizate de o anchetă a poliţiei britanice privind "sclavia modernă"

Luni, 1 Octombrie 2012 (16:59:25)

Cazurile de "sclavie modernă" sunt tot mai numeroase în Marea Britanie, unde poliţia a creat patru echipe de investigaţie care se concentrează asupra Bulgariei, României, Cehiei şi Poloniei, relatează The Guardian în ediţia electronică.

O asociaţie, Thames Reach, care lucrează cu persoane fără adăpost din Londra, a anunţat că în 2012 a întregistrat 37 de incidente în care sunt implicate persoane vulnerabile ce au fost obligate să muncească în schimbul unor sume mici de bani, fără plată sau chiar să încalce legea, comparativ cu 22 de cazuri înregistrate în 2011.

Megan Stewart, un manager în cadrul asociaţiei, a prezentat un caz recent ajuns în justiţie al unui număr de patru bărbaţi care trăiau într-o rulotă în Bedfordshire, condamnaţi pentru exploatarea unor persoane fără adăpost, caz care a schimbat, în opinia sa, modul de abordare a acestei probleme. "Oamenii încep să observe mai bine semnele", iar "poliţia îi ia în serios când raportează asemenea fapte", a subliniat ea.

Exploatarea implică persoane aduse în Marea Britanie în acest scop, dar vizează şi persoane fără adăpost care trăiesc pe străzi. Un centru de zi de la Londra, care ajută persoanele fără adăpost, a anunţat că clienţii săi sunt vizaţi frecvent inclusiv în centru. Mick Clarke, conducătorul centrului a prezentat un caz, petrecut în urmă cu două săptămâni, în care "persoane au abordat clienţi oferindu-le de lucru în Belgia", promiţându-le cazare şi bani. "Am fost uluit să văd cât de neruşinaţi sunt în vizarea celor vulnerabili", a subliniat el.

Potrivit publicaţiei, multe cazuri de exploatare par bine organizate. Ziarul citează Thames Reach, care a anunţat că a înregistrat mărturii potrivit cărora o grupare din oraşul lituanian Panevezys aduce persoane în Marea Britanie de două ori pe săptămână. "Există un spectru larg de exploatare", a declarat inspectorul Kevin Hyland, şeful Unităţii de luptă împotriva traficului de persoane din cadrul Poliţiei Metropolitane, care conduce în prezent patru echipe comune de investigaţii concentrate asupra Bulgariei, României, Cehiei şi Poloniei.

"Avem de a face cu copii în vârstă de şapte ani trataţi ca sclavii la Haringey, persoane trecute prin Marea Britanie către alte ţări sau pentru piaţa prostituţiei. Hyland citează cazuri de bărbaţi aduşi în Marea Britanie pentru a munci ilegal în cazinouri, cărora li se cerea să ofere servicii sexuale jucătorilor în pauze. Guvernul din Anglia şi asociaţiile au cooperat pentru finanţarea unei campanii pe tema exploatării în Polonia, iar ambasadele din Europa de Est şi Orientul Mijlociu ajută, de asemenea, la creşterea conştientizării riscurilor muncii ilegale în M. Britanie, potrivit The Guardian. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România, printre ţările vizate de o anchetă a poliţiei britanice privind "sclavia modernă".
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
România, printre ţările vizate de o anchetă a poliţiei britanice privind "sclavia modernă"5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei