Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 sep 2012 - Anul XVII, nr. 219 (5124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Temperaturile maxime scad joi şi vineri până la 13-15 grade, în toate judeţele va ploua

Miercuri, 19 Septembrie 2012 (15:02:30)

Meteorologii au avertizat că joi şi vineri temperaturile vor scădea de la 27-28 de grade Celsius la 13-14 grade Celsius şi în toate judeţele ţării va ploua şi va bate vântul.

"Temperatura aerului va marca o scădere accentuată, în cursul zilei de joi în vestul, centrul şi nordul ţării, iar vineri şi în restul teritoriului, vremea devenind rece pentru această perioadă din an. Răcirea va fi asociată cu intensificări ale vântului şi ploi temporare", se arată în informarea transmisă, miercuri, de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Meteorologii au făcut o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 18 septembrie - 1 octombrie.

Potrivit acestei estimări, în Banat, de joi, 20 septembrie, temperatura aerului va marca o scădere accentuată. Temperaturile maxime vor scădea, în medie, de la valori de 27 - 28 de grade Celsius până la 14 grade, iar media temperaturilor minime va scădea de la aproximativ 13 - 15 grade până la 7-8 grade. Începând din seara zilei de 19 septembrie şi până spre sfârşitul zilei următoare va ploua, iar cantităţile de apă vor putea depăşi, pe arii restrânse, 10 litri pe metru pătrat. După data de 21 septembrie, maximele termice vor creşte treptat, atingând aproximativ 28-29 de grade Celsius în intervalul 24-28 septembrie, apoi vor scădea uşor. Ploi de scurtă durată sunt posibile şi în jurul datei de 27 septembrie.

În Crişana, vremea se va răci accentuat pe 20 septembrie, când media maximelor termice va scădea spre 12-14 grade. Din seara de 19 septembrie până în după-amiaza zilei de 20 septembrie va ploua, cantităţile de apă fiind în medie de 10 litri pe metru pătrat. Ulterior va avea loc o încălzire uşoară şi treptată, astfel încât în intervalul 25-29 septembrie temperaturile maxim se vor situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cele minime vor fi de aproximativ 14 grade.

În Transilvania, vremea se va răci simţitor în 20 şi 21 septembrie, scăderea cea mai accentuată a temperaturilor fiind la valorile maxime, care vor ajunge la o medie de sub 16 grade Celsius. Din 22 septembrie se va încălzi, temperaturile cele mai ridicate urmând să se înregistreze între 25 şi 29 septembrie (maximele anului). În 20 şi 21 septembrie va ploua, iar cantităţile de apă vor putea depăşi, pe arii restrânse, 15 - 20 de litri pe metru pătrat.

În Maramureş, joi, 20 septembrie, media temperaturilor maxime va scădea de la 26 de grade Celsius la aproximativ 14 grade Celsius. Ulterior vremea se va încălzi treptat de la o zi la alta, între 26 şi 28 septembrie vor fi temperaturi de 25-26 septembrie, după care va urma o răcire uşoară şi treptată. Începând din seara de 19 septembrie şi până spre sfârşitul zilei următoare va ploua, iar cantităţile de apă vor putea depăşi 10 litri pe metru pătrat.

În Moldova, pe 21 septembrie temperaturi maxime vor coborî, în medie, spre 16 grade Celsius, iar minimele se vor apropia de 7 grade Celsius. În următoarele zile, un nou proces de încălzire va determina creşterea temperaturilor, până la medii de aproximativ 26 de grade Celsius ziua şi 13 grade în timpul nopţii.Din după-amiaza zilei de 20 septembrie şi până în seara zilei următoare va ploua, iar cantităţile de apă vor fi sub 10 litri pe metru pătrat.

În Dobrogea, temperaturile vor scădea în 21 septembrie de la 25 de grade Celsius la 18 grade. În 20 şi 21 septembrie va ploua slab. În următoarele zile vremea se va încălzi din nou, iar temperaturile maxime vor atinge din nou 25 de grade Celsius.

În Muntenia, vremea se va răci pe 21 septembrie, iar din 20 septembrie până în a doua jumătate a zilei de 21 septembrie va ploua. Până spre 28 septembrie, temperatura aerului va urca treptat spre valori de 28 de grade Celsius, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă, ulterior scăzând uşor de la o zi la alta, până la sfârşitul lunii.

În Oltenia, din 20 septembrie temperaturile maxime vor scădea, în medie, cu aproximativ 6 grade Celsius şi va ploua. După 22 septembrie vremea se va încălzi din nou, devenind caldă pentru această perioadă şi se vor atinge medii termice de 28 de grade Celsius ziua şi 14 grade noaptea. O uşoară răcire este aşteptată spre sfârşitul lunii septembrie.

La munte, zilele cele mai răcoroase vor fi între 20 şi 23 septembrie, când valorile termice minime se vor situa, în medie, între 0 şi 3 grade Celsius. În restul perioadei, vremea va fi în limitele termice normale perioadei, cu maxime în jurul valorii de 16 grade Celsius şi minime de aproximativ nouă grade Celsius. În 20 şi 21 septembrie va ploua, pe arii restrânse fiind posibile cantităţi de peste 15 litri pe metru pătrat. În restul intervalului vor fi ploi slabe, de scurtă durată, cu posibilitate mai mare de apariţie în jurul date de 27 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Temperaturile maxime scad joi şi vineri până la 13-15 grade, în toate judeţele va ploua.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Temperaturile maxime scad joi şi vineri până la 13-15 grade, în toate judeţele va ploua0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei