Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 aug 2012 - Anul XVII, nr. 202 (5107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MMP: Rezervarea şi eliberarea tichetului pentru Rabla nu pot fi condiţionate de achitarea unor sume

Joi, 30 August 2012 (13:43:58)

Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP) precizează că, în cadrul Programului Rabla, rezervarea şi eliberarea tichetului valoric nu pot fi condiţionate de achitarea unor sume de bani sau de efectuarea altor prestaţii de către proprietar.

Potrivit sursei citate, precizarea vine ca urmare a unor "semnale" apărute în presă în legătură cu modalitatea de repartizare a tichetelor valorice de către colectori (REMAT-uri).

"Precizăm că, în Ghidul de finanţare a Programului Rabla, aprobat prin Ordinul Nr. 981/2012, este precizat că «Preluarea în custodie a autovehiculului uzat, eliberarea certificatului de distrugere, precum şi rezervarea şi eliberarea tichetului valoric nu pot fi condiţionate de achitarea unor sume de bani sau de efectuarea altor prestaţii de către proprietar». De asemenea, Ordinul de aprobare a Ghidului de finanţare are o anexă prin care este aprobat şi modelul de protocol încheiat între Administraţia Fondului pentru Mediu şi colectori. Conform acestui Protocol, colectorul se obligă «să nu condiţioneze preluarea în custodie, eliberarea certificatului de distrugere, precum şi rezervarea şi eliberarea tichetului valoric de achitarea unor sume de bani sau de efectuarea altor prestaţii de către proprietari»", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, joi, de MMP.

Potrivit sursei citate, în perioada 3 aprilie - 29 august 2012, în cadrul Programului Rabla 2012, au fost casate 37.072 de autovehicule, fiind achiziţionate 8.354 de maşini, dintre care 3.998 de origine autohtonă.

Administraţia Fondului pentru Mediu a alocat pentru Programul Rabla 2012, în două etape, 171 de milioane de lei, sumă care permite scoaterea din uz a 45.000 de autovehicule mai vechi de 10 ani.

În prima etapă a programului care a început în 3 aprilie 2012, au fost alocate 114 milioane de lei pentru casarea a 30.000 de autovehicule, iar în etapa a II-a, care a început în 8 august 2012, au fost alocate alte 57 milioane de lei pentru casarea a încă 15.000 de maşini.

Dintre cele 45.000 de tichete aferente acestui program tipărite de Administraţia Fondului pentru Mediu şi repartizate colectorilor (REMAT-uri), 43.350 au fost alocate persoanelor fizice, iar 1.650 persoanelor juridice.

Conform Ghidului de finanţare, repartizarea tichetelor s-a făcut pe judeţe, în funcţie de numărul de locuitori. De asemenea, la nivelul fiecărui judeţ, tichetele au fost repartizate în mod egal între colectori, mai precizează MMP.

Cele 15.000 de tichete din etapa a II-a a Programului au fost destinate numai persoanelor fizice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MMP: Rezervarea şi eliberarea tichetului pentru Rabla nu pot fi condiţionate de achitarea unor sume.
 Vizualizări articol: 448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MMP: Rezervarea şi eliberarea tichetului pentru Rabla nu pot fi condiţionate de achitarea unor sume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei