Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 aug 2012 - Anul XVII, nr. 194 (5099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Nu am să fiu niciodată sclavul domnului preşedinte Băsescu, nu sunt Blaga, Neamţu, Ungureanu

Marţi, 21 August 2012 (18:41:48)

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că el nu va fi niciodată "sclavul" preşedintelui Traian Băsescu, el precizând că nu poate fi ca Vasile Blaga, Mihail Neamţu sau Mihai Răzvan Ungureanu, şi a afirmat că este convins că Traian Băsescu este "incapabil uman" de a dialoga.

Întrebat de jurnalişti dacă în continuare îşi păstrează convingerea că este imposibil să coabiteze cu Traian Băsescu şi dacă mai intenţionează să boicoteze şedinţele CSAT dacă Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni, aşa cum declarase anterior, premierul a evitat să răspundă. În schimb, a reiterat ideea că Traian Băsescu este incapabil de dialog.

"Îmi menţin în totalitate convingerea umană că domnul preşedinte Traian Băsescu este incapabil, uman, de a avea relaţii de dialog. Ori, eu nu sunt sclav, nu sunt nici Blaga, nici Neamţu, nici Ungureanu şi n-o să fiu niciodată sclavul domnului preşedinte Băsescu. Când vrea sclavi, îi găseşte", a spus Ponta.

În 30 iulie, premierul Victor Ponta a declarat că va face tot posibil să nu mai interfereze cu Traian Băsescu dacă acesta va reveni la Palatul Cotroceni şi că nici măcar nu va mai participa la şedinţele CSAT, spunând că, dacă sunt documente importante, Băsescu poate să i le transmită spre semnare.

El a spus totodată, la RTV, că nu va mai avea nicio discuţie telefonică cu Băsescu şi că îl va lăsa pe acesta să participe la reuniunile Consiliului European, conform deciziei Curţii Constituţionale.

"Nu îl voi împiedica pe preşedinte să îşi exercite atribuţiile constituţionale şi nu îl voi bloca în activitate, dar pur şi simplu nu îl voi legitima. Voi face tot posibilul să nu mai interferez, vreau să stau cât mai departe de el. Nu poţi să fii preşedinte bazat pe fantome, nesusţinut de nimeni", a spus Ponta.

Premierul a precizat că îl va lăsa pe Băsescu să participe la reuniunile Consiliului European, aşa cum a decis Curtea Constituţională, deşi consideră în continuare că acesta va merge la Bruxelles doar "în plimbare", deoarece nu se bazează pe sprijinul Guvernului şi al Parlamentului.

Atenţionat că în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) sunt decizii care trebuie luate împreună, Ponta a răspuns că "nu prea se vorbeşte mare lucru, vorbeşte Băsescu singur".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Nu am să fiu niciodată sclavul domnului preşedinte Băsescu, nu sunt Blaga, Neamţu, Ungureanu.
 Vizualizări articol: 442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Nu am să fiu niciodată sclavul domnului preşedinte Băsescu, nu sunt Blaga, Neamţu, Ungureanu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei