Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 aug 2012 - Anul XVII, nr. 191 (5096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numele a 54 de persoane decedate, găsite pe listele electorale din 18 localităţi din Alba

Vineri, 17 August 2012 (15:30:48)

Numele a 54 de persoane decedate au fost găsite pe listele electorale permanente în urma unor verificări făcute de 18 primării din judeţul Alba, funcţionarii administraţiilor locale descoperind şi peste 2.000 de persoane care aveau actele de identitate expirate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Prefectura Alba, primăriile din 18 comune şi oraşe din judeţ au transmis, până în prezent, situaţii privind verificările făcute la listele electorale permanente, fiind găsite 54 de persoane decedate ale căror nume apar pe listele electorale actualizate la data de 10 iulie 2012.

Conform sursei citate, pe listele electorale din cele 18 localităţi au fost găsite şi 2.186 de persoane ale căror acte de identitate au expirat şi nu au fost reînnoite, două persoane care şi-au pierdut dreptul de vot şi o persoană care şi-a schimbat domiciliul fără a fi radiată din lista localităţii rezidenţei anterioare.

Întrebat de ce doar 18 din cele 78 de primării din Alba au trimis până acum aceste situaţii cu verificările de pe listele electorale având în vedere faptul că termenul dat de Guvern expiră în 18 august, prefectul de Alba, Dan Coriolan Simedru, a precizat că multe administraţii au aşteptat să trimită aceste informaţii aproape de termenul limită.

"Deşi datele trebuiau transmise zilnic, aşa cum ne-a solicitat Guvernul, sunt convins că multe dintre primării au preferat să ne comunice o singură dată situaţia completă, centralizată la nivelul localităţii lor. Acest aspect contează mai puţin, avem obligaţia să transmitem la Guvern situaţia centralizată la nivel de judeţ până în 18 august 2012. Cred în responsabilitatea faţă de lege a fiecărui primar din judeţul Alba, de aceea am convingerea că vom primi situaţia corectă şi clară din fiecare localitate, în aşa fel încât şi Prefectura Alba să poată să comunice mai departe centralizatorul final, aşa cum a solicitat Curtea Constituţională şi mai departe Guvernul României", a spus prefectul de Alba.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numele a 54 de persoane decedate, găsite pe listele electorale din 18 localităţi din Alba.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numele a 54 de persoane decedate, găsite pe listele electorale din 18 localităţi din Alba0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei