Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 aug 2012 - Anul XVII, nr. 190 (5095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta, despre listele electorale: Ne-am învârtit cu listele astea până ne-am făcut de tot râsul lumii

Joi, 16 August 2012 (20:38:31)

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Târgu Jiu, că problema listelor electorale a făcut România "de tot râsul lumii", el comentând situaţia respectivă într-o conferinţă de presă, la Târgu Jiu, în calitate de ministru interimar al Justiţiei.

"Ne-am învârtit cu listele astea până ne-am făcut de tot râsul lumii. N-a mai înţeles nimeni nimic. Listele sunt la Parchetul General, Parchetul General vrea să le dea la Curte, Curtea le vrea de la Guvern şi eu îi trimit la Parchetul General şi, uite aşa, ne învârtim în jurul cozii listelor", a declarat Ponta, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Premierul spune că la şedinţa de luni a CSM o va întreba pe Laura Codruţa Kovesi şi despre listele electorale pe care procurorii le-au ridicat în cadrul anchetei pe care o fac în cazul referendumului din 29 iulie.

"Voi întreba dacă e legal să confişti listele electorale, după care să spui că le dai Curţii Constituţionale, dar Curtea să nu le vrea", a afirmat Ponta.

Premierul a precizat, ca ministru interimar al Justiţiei, că niciun procuror din România nu poate invoca autoritatea sa în anchetele efectuate zilele acestea.

"E o problemă constituţională şi o confuzie, apropo de faptul că procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei. Eu am vrut să precizez de la început că nu se pot prevala de autoritatea mea decât dacă aplică legea, nu în cazul în care comit abuzuri", a spus Ponta.

Acesta a menţionat că niciun procuror nu are voie să întrebe pe cineva despre cum a votat sau dacă a votat.

"Nu are nimeni voie, nici măcar un procuror, să intre peste tine în casă să te întrebe cu cine ai votat şi de ce ai votat. Asta e profund nedemocratic şi asta nu pot spune că se face sub autoritatea mea ca ministru. Niciodată", declară Ponta.

Ministrul interimar al Justiţiei a declarat şi că la şedinţa de luni a CSM îl va întreba pe procurorul general al României despre stenogramele unor discuţii telefonice interceptate pentru diferite anchete şi devenite publice prin apariţia în presă.

"Pot să pun întrebări în cadrul CSM-ului şi cred că doamna procuror general Kovesi, sper să răspundă la aceste întrebări, dacă este legal să dai la presă, la presa domnului Băsescu, nu la orice presă, dacă e legal să dai convorbirile interceptate într-un dosar în care nu s-a început urmărirea penală, pentru că împotriva domnului Dobre nu s-a început urmărirea penală", a menţionat Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta, despre listele electorale: Ne-am învârtit cu listele astea până ne-am făcut de tot râsul lumii.
 Vizualizări articol: 843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta, despre listele electorale: Ne-am învârtit cu listele astea până ne-am făcut de tot râsul lumii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei