Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 aug 2012 - Anul XVII, nr. 190 (5095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta:CSM este o structură independentă şi are dreptul să acţioneze cum consideră de rigoare

Joi, 16 August 2012 (18:47:40)

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Târgu Jiu, că CSM este o structură independentă şi are dreptul să acţioneze "cum consideră de rigoare", susţinând că dacă ar fi avut dreptul legal să convoace acest consiliu ar fi făcut-o "pentru că este absolut necesar să avem un ministru al Justiţiei".

"CSM este o structură independentă şi are dreptul să acţioneze aşa cum consideră de rigoare. Eu dacă aş fi avut dreptul legal să convoc CSM aş fi facut lucrul ăsta pentru că e absolut necesar să avem un ministru al Justiţiei", a spus, joi, într-o conferinţă de presă, Victor Ponta, care a precizat că, din punctul său de vedere, e foarte bine să ai un ministru al Justiţiei dintre judecători.

De asemenea, Ponta a susţinut că e "un sentiment de teroare naţională" când la oameni bătrâni în case intră procurorii să întrebe cu cine au votat, susţinând că asta se întâmpla în '88 şi '89.

El a mai spus că se îndoieşte că judecătorii CSM sunt "afectaţi" de ceea ce se întâmplă, întrucât se află în vacanţă, "la plajă, la munte".

"Înţeleg că CSM-ul e în vacanţă, deci mă îndoiesc că fiind în vacanţă, la plajă, la munte, au fost foarte afectaţi. Eu m-aş fi bucurat aşa cum ne-am oprit toţi vacanţele, în această perioadă, să vină aici şi să discute despre ministrul Justiţiei şi să discute despre ceea ce se întâmplă pentru că este un sentiment de teroare naţională. (...) Văd că sunt foarte sensibili (n.r. - judecătorii CSM), dar aş vrea să fie sensibili la declaraţiile tuturor pentru că dacă zice domnul Băsescu ceva toată lumea tace chitic şi atunci când spune domnul preşedinte Antonescu ceva toată lumea se simte afectată, cred că e ceva anormal. Eu mi-aş dori să se bată la fel de tare pentru ideea de independenţă. Nu cred că domnul Antonescu a afectat cu ceva independenţa cuiva. A pus nişte întrebări pe care 8,5 milioane de români şi le pun. O să fim anchetaţi pentru că am votat? Ori nu e obligaţia doar a preşedintelui ţării, dar şi a mea, ca ministru al justiţiei, ci şi a CSM să le spună celor 8,5 milioane de români că nu vor fi anchetaţi sau că dacă sunt anchetaţi pentru că au votat este un abuz", a spus Ponta.

Totodată, premierul a spus că este un drep constituţional să votezi şi este profund ilegal să anchetezi un om pentru că a votat.

Premierul a precizat că va merge luni la şedinţa CSM, susţinând că îşi doreşte foarte tare să se dea avizul pentru Mona Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei.

"În cadrul şedinţei CSM de luni, în care am dreptul să particip ca ministru al Justiţiei, voi susţine în continuare că trebuie date explicaţii vizavi de faptul că mii de oameni în aceste zile, oameni simpli, oameni din comune şi de aici din judeţul Gorj, sunt călcaţi de procurori, ca să folosesc acest termen pentru că lucrurile astea din ce am citit în cărţi s-au mai întâmplat prin anii '50, când li se bătea oamenilor la uşă şi se intra peste ei. E un drep constituţional să votezi şi este profund ilegal să anchetezi un om pentru că a votat", a declarat Ponta.

"Vă spun sincer îmi doresc foarte tare luni la CSM să se dea avizul pentru doamna Pivniceru şi să pot să mă remaniez singur de la Ministerul Justiţiei", a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta s-a află, joi, în judeţul Gorj, unde a participat la ceremonia de învestitură a noului prefect, Ion Claudiu Teodorescu, apoi s-a întâlnit cu reprezentanţii conducerii Complexului Energetic Oltenia.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, joi, Inspecţia Judiciară în legătură cu afirmaţiile publice "de natură să afecteze independenţa justiţiei" făcute de preşedintele interimar, Crin Antonescu, preşedintele onorific al PSD, Ion Iliescu, şi primul ministru Victor Ponta.

"Astăzi, 16 august 2012, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea dispunerii şi efectuării de verificări privind posibila încălcare a independenţei justiţiei prin afirmaţiile publice de dată recentă ale domnului Crin Antonescu - preşedinte interimar al României, ale domnului Ion Iliescu - preşedinte onorific al Partidului Social Democrat, precum şi ale domnului Victor Ponta, prim-ministru al României", se arată într-un comunicat de presă al CSM.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta:CSM este o structură independentă şi are dreptul să acţioneze cum consideră de rigoare.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta:CSM este o structură independentă şi are dreptul să acţioneze cum consideră de rigoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei