Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 aug 2012 - Anul XVII, nr. 185 (5090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga: Primarii PDL vor transmite Guvernului listele electorale actualizate până la 11 iulie

Vineri, 10 August 2012 (14:22:07)

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat, vineri, că primarii PDL "nu vor fi părtaşi la încălcarea legii" şi vor transmite Guvernului exact listele electorale actualizate până la 11 iulie 2012, arătând că memorandumul secret al Guvernului pe această temă nu are bază legală.

Vasile Blaga a spus, la o conferinţă de presă, că memorandumul secret al Guvernului încearcă să schimbe realitatea electorală din România şi demonstrează că USL acţionează în dispreţul legii, al Constituţiei şi al oricărei norme democratice.

"USL a declanşat operaţiunea de epurare electorală şi a trecut la raşchetarea listelor electorale. Pentru USL, alegătorii sunt o masă de manevră care poate fi mărită sau micşorată în funcţie de interesele de moment ale trioului Ponta-Antonescu-Voiculescu. Vă anunţ că primarii PDL nu vor fi părtaşi la încălcarea legii şi a unei decizii a CC. Primarii PDL vor transmite exact listele solicitate de CC, adică acele liste actualizate până la data de 11 iulie 2012, potrivit legii", a precizat Vasile Blaga.

El a precizat că o să aibă o audioconferinţă cu primarii PDL în care o să-i roage să fie atenţi la respectarea legii.

Blaga a spus că atrage atenţia tuturor primarilor că nu trebuie "să intre în jocul periculos al USL" şi a arătat că memorandumul în baza căruia guvernul Ponta vrea să elimine categorii de cetăţeni de pe listele electorale nu are forţă de lege şi în consecinţă operaţiunea nu are bază legală.

Vasile Blaga a arătat că USL încearcă să-i forţeze pe primari să acţioneze în interesul politic al Guvernului Ponta, în baza unui act lipsit de valoare juridică şi a arătat că prin memorandum singura ţintă a Guvernului este să elimine cetăţeni români de pe listele permanente fără a-i lua în consideare sau a-i adăugat pe cei care au împlinit 18 ani, au dobândit cetăţenia română sau şi-au recâştigat dreptul de vot în urma unor hotărâri judecătoreşti.

"Modul în care Guvernul instrumentează această nouă acţiune abuzivă, prin memorandumuri care au valoare de lege, prin adrese şi circulare, arată cât de laş este Guvernul Ponta, se foloseşte de primar în încercarea de a păcăli Curtea Constituţională", a afirmat liderul PDL.

El a mai spus că obiectivul guvernului USL este să deruteze CC, punându-i în faţă mai multe date contradictorii, şi că, după ce a pierdut referendumul, Victor Ponta şi ceilalţi lideri USL au decis să modifice numărul de alegători şi să-l facă mai mic, pentru a-l păstra de Crin Antonescu la Cotroceni.

"Ce ordonă Crin Antonescu seara la Antena 3, execută a două zi Victor Ponta. Guvernul Ponta trebuie să retragă fără întârziere această dispoziţie prin care se urmăreşte vicierea rezultatului referendumului din 29 iulie", a adăugat Vasile Blaga.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga: Primarii PDL vor transmite Guvernului listele electorale actualizate până la 11 iulie.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blaga: Primarii PDL vor transmite Guvernului listele electorale actualizate până la 11 iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei