Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 aug 2012 - Anul XVII, nr. 179 (5084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Prioritatea mea nu mai e revenirea la Cotroceni, ci constatarea fraudării referendumului

Vineri, 3 August 2012 (15:48:43)

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, vineri, că prioritatea sa principală nu mai este revenirea la Palatul Cotroceni, ci demantelarea reţelelor de fraudare a referendumului şi stabilirea responsabilităţii celor care au organizat scrutinul în baza unei cifre pe care au negat-o ei înşişi.

"Vreau să subliniez încă o dată că pentru mine miza cea mai mare în momentul de faţă este demantelarea reţelelor de fraudare a proceselor electorale şi stabilirea responsabilităţilor pentru cei care după ce au organizat un referendum pe urmă îl neagă ei înşişi. Acest lucru este important nu pentru mine, nu mai este o prioritate revenirea la Palatul Cotroceni, de aceea nu mă mai interesează nici termenele Curţii Constituţionale. O ţară care nici măcar procesul electoral nu îl poate lăsa liber, o guvernare care nici măcar procesul unui referendum nu vrea să îl gestioneze corect este o guvernare antinaţională", a afirmat Băsescu.

El a subliniat că România nu poate să rămână cu un sistem electoral care a devenit necredibil, iar ceea ce s-a întâmplat cu referendumul din 29 iulie trebuie să nu se mai repete.

"Pentru sănătatea României, pentru sănătatea democraţiei în România, este esenţial să se facă o analiză detaliată a referendumului", a afirmat el.

Băsescu a arătat că parchetele au preluat integral, în urma sesizării Curţii Constituţionale, toate listele electorale, "inclusiv listele pe care s-a votat în secţiile electorale" şi că "vom constata multe sute de mii de români care nu au fost în ţară, dar figurează că au votat în satele lor".

"Am constatat din comunicate publice că Parchetul General în urma sesizării CC adresată Guvernului s-a implicat în analiza a ceea ce s-a întâmplat la referendum. Eu sper că unul dintre motive este chiar legalitatea desfăşurării referendumului", a mai spus Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Prioritatea mea nu mai e revenirea la Cotroceni, ci constatarea fraudării referendumului.
 Vizualizări articol: 416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Prioritatea mea nu mai e revenirea la Cotroceni, ci constatarea fraudării referendumului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei