Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 aug 2012 - Anul XVII, nr. 179 (5084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Primarii să nu intre într-un joc din care ieşirea nu poate fi decât într-o celulă

Vineri, 3 August 2012 (15:49:48)

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a susţinut, vineri, că Guvernul vrea să mute la autorităţile locale responsabilitatea pentru ilegalităţile de la referendum, el atenţionându-i pe primari "să nu intre într-un joc din care ieşirea nu poate fi decât într-o celulă".

"Îi atenţionez din grijă pentru ei. Să nu intre într-un joc care ar putea să îi ducă într-o celulă", a afirmat Băsescu, adăugând că Guvernul încearcă să îi pună pe primari în "situaţia de infractori, pentru că ei au comunicat listele electorale anterioare".

Băsescu a subliniat că primarii trebuie să procedeze corect, deoarece este vorba despre falsuri în condiţiile în care listele comunicate anterior nu vor corespunde cu cele care se vor face în prezent.

"Ar fi o încercare de a respinge responsabilitatea fraudării de la ei, de la Guvern, către primari, către cei pe care i-au avut în secţiile de votare. Îi pune pe primari în situaţia de infractori, pentru că ei au comunicat listele electorale anterioare (...) Apelul meu către administraţia locală este la corectitudine pentru că nişte băieţi deştepţi de la Palatul Victoria vor să împingă nota de plată la cei din teritoriu", a argumentat Băsescu.

El a subliniat că parchetele au preluat integral, în urma sesizării Curţii Constituţionale, toate listele electorale, "inclusiv listele pe care s-a votat în secţiile electorale" şi că "vom constata multe sute de mii de români care nu au fost în ţară, dar figurează că au votat în satele lor".

"Am constatat din comunicate publice că Parchetul General în urma sesizării CC adresată Guvernului s-a implicat în analiza a ceea ce s-a întâmplat la referendum. Eu sper că unul dintre motive este chiar legalitatea desfăşurării referendumului", a spus Băsescu.

De asemenea, el a subliniat că principala sa prioritate în acest moment nu mai este revenirea la Palatul Cotroceni, ci "constatarea eventualelor procese de fraudare a referendumului".

Băsescu a vorbit şi despre "primari stahanovişti care au procente de peste 100% participare la vot".

"Domnul Rus, domnul Ponta, domnul Antonescu trebuie să le spună acestor primari ce au făcut, ce trebuie să facă şi ce urmează. (...) Şi eu sunt curios cum s-a putut ajunge în comune la vot de 170%", a afirmat preşedintele suspendat, el menţionând şi că în judeţul Dolj au fost pe 29 iulie peste 70.000 de turişti care apar ca votanţi în listele suplimentare, în condiţiile în care în judeţul Braşov, cunoscut ca atracţie turistică, au fost numai 10.000 de turişti care apar cu voturi pe listele suplimentare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Primarii să nu intre într-un joc din care ieşirea nu poate fi decât într-o celulă.
 Vizualizări articol: 388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Primarii să nu intre într-un joc din care ieşirea nu poate fi decât într-o celulă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei