Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 iul 2012 - Anul XVII, nr. 174 (5079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: E o tentativă continuă a USL de fraudare; simpatizanţii mei să stea acasă sau la terasă

Duminică, 29 Iulie 2012 (17:43:50)

 

Preşedintele suspendat Traian Băsescu afirmă că există o tentativă continuă a USL de fraudare a referendumului, spunând că dacă "fură şi referendumul lor", le mai rămâne de furat ţara, îndemnâdu-şi simpatizanţii să nu meargă la vot şi evitând să spună dacă el va merge.

Traian Băsescu a fost, duminică după-amiază, la sediul central al PDL din Aleea Modrogan nr.22, spunând, la plecare, că acolo "este inima supravegherii referendumului" şi că este "impresionat neplăcut" de ceea ce a văzut.

"Este o tentativă continuă a USL de fraudare a referendumului. Până la urmă, e referendumul lor, ei l-au cerut. Dacă şi referendumul tău îl furi, ce-ţi mai rămâne de furat, ţara cu totul?", a spus preşedintele suspendat.

El a mai susţinut că sunt semnalate Parchetului situaţii precum "voturi băgate în urne de către membri ai secţiilor de votare" sau că reprezentanţilor PDL li s-a interzis să mai rămână în secţii "pe motiv că au întârziat, au respirat".

Băsescu a mai afirmat că românii pot arăta şi lumii, şi USL că nu participă la lovitura de stat şi modul în care pot face acest lucru este să stea acasă sau să meargă la o terasă, aşa cum va face şi el împreună cu soţia sa.

"În acest fel arătăm politicienilor că românii sunt deasupra lor. Acum vin oamenii să le spună «nu răspundem la chemarea voastră, stăm acasă». (...) Foarte important este ca românii să îşi exercite dreptul constituţional de a nu fi parte la lovitura de stat. Ar rămâne urât în Istoria României că 256 de parlamentari i-au păcălit pe români să îi facă să le acopere lovitura de stat", a adăugat preşedintele suspendat.

Întrebat dacă are emoţii, el a spus că nu vrea să pară arogant, dar că, sincer, nu are emoţii pentru că are conştiinţa împăcată.

"Referendumul de azi nu e pentru mine, referendumul de azi e pentru România, dragii mei, înţelegeţi asta (...) Am conştiinţa că am făcut ce a trebuit în momente extrem de dificile pentru România: am regret pentru cei pe care i-am nemulţumit, dar sunt cu conştiinţa împăcată pentru ţară", a mai spus Traian Băsescu.

El a precizat că este clar că până în acest moment câteva procente din voturile exprimate sunt în favoarea sa.

"Am o rugăminte pentru simpatizanţii mei: voturile în favoarea mea nu ne ajută, singurul lucru care ne ajută este statul acasă. Niciun simpatizant de-al meu să nu ducă grija procentului meu pentru că azi nu este vorba despre procentele mele. Azi discutăm despre procentele în favoarea sau împotriva României. Dacă referendumul va fi invalidat, poporul român va fi considerat deasupra majorităţii parlamentare din punctul de vedere al înţelegerii Europei. Dacă va fi validat, sigur, asta-i viaţa şi o luăm de la capăt. (...) Azi alegem între o Românie europeană şi o Românie în care politicienii pot face ţăndări statul de drept doar pentru că au majoritatea", a mai spus Băsescu, exprimându-şi convingerea că românii vor vota pentru o Românie europeană stând acasă.

Preşedintele suspendat a evitat să precizeze dacă el va merge să voteze.

De la sediul PDL, unde a stat timp de aproximativ trei ore, Băsescu a mers la sediul său de campanie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: E o tentativă continuă a USL de fraudare; simpatizanţii mei să stea acasă sau la terasă.
 Vizualizări articol: 613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: E o tentativă continuă a USL de fraudare; simpatizanţii mei să stea acasă sau la terasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei